Σάλος με τον βουλευτή Γρεβενών Α. Πάτση: Σύμφωνα με δημοσιεύματα η διαγραφή του πρέπει να θεωρείται θέμα ωρών

Μείζον ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως έχει δημιουργήσει η υπόθεση του γαλάζιου βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος κατηγορείται ότι εξαγόρασε «κόκκινα» δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η διαγραφή του πρέπει να θεωρείται θέμα ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας κάλεσε τον βουλευτή να απαντήσει δημόσια για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς όπως λένε πηγές της ΝΔ «θα πρέπει όλα να απαντηθούν προς την κοινή γνώμη». Κατά τις ίδιες πηγές «ανάλογα με το πως θα απαντηθούν θα γίνει σε ένα δεύτερο επίπεδο συζήτηση». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τη Νέα δημοκρατία θεωρούν πως αν οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποιητικές τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η διαγραφή.

«Εάν δεν υπάρξουν απαντήσεις που να καλύπτουν όλα όσα μας αφορούν δεν μπορώ να αποκλειστεί τίποτα», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά πηγές της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες δριμύ κατηγορώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ είχε εξαπολύσει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, με αφορμή την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος “ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. Ευρώ”.

Ο κ. Πάτσης “πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους”, διαμηνύει ο Στ. Καλπάκης, συμπληρώνοντας: “Δεν πρόκειται μόνο για χυδαία ανηθικότητα αλλά και για καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από το νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρία του εξωτερικού”.

Ο ίδιος ρωτάει: “Θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ; Ο κ. Μητσοτάκης θα επικροτήσει τις μπίζνες του βουλευτή του κρατώντας τον στην ΚΟ της ΝΔ;”.

ethnos.gr