
Υλικά
-
2 κούπες φασόλια γίγαντες μουσκεμένα από το βράδυ
-
2 πιπεριές Φλωρίνης
-
3 πιπεριές πράσινες
-
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
Σέλινο ψιλοκομμένο
-
Σάλτσα ντομάτας
-
Ρίγανη
-
Αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
Βήμα 1
Παίρνουμε τα φασόλια τα οποία έχουν μπει στο νερό από την προηγούμενη μέρα για να μαλακώσουν και τα βάζουμε να βράσουν στη χύτρα μαζί με τα καρότα για μισή ώρα
-
Βήμα 2
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και τις πιπεριές και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη σάλτσα να βράσουν με λίγο λάδι και νερό μέχρι να μαλακώσουν
-
Βήμα 3
Βγάζουμε τα φασόλια με τρυπητή κουτάλα από τη χύτρα και τα βάζουμε στο ταψί, στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω όλα τα υλικά μας, τις πιπεριές, το καρότο, το σέλινο, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά να πάει σε όλο το ταψί. Τέλος ρίχνουμε από πάνω αρκετή ρίγανη, το σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα. Αν θέλουμε λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα φασόλια ακόμα λίγη ώρα
-
Βήμα 4
Αν θέλουμε πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο κόβουμε μεγάλες ροδέλες ντομάτας τις οποίες τις βάζουμε επάνω στο φαγητό και όταν ψηθούν θα δώσουν μία ξεχωριστή νοστιμιά στο φαγητό μας
-
Βήμα 5
Καλό είναι όταν κάνουμε φασόλια, γίγαντες, ρεβίθια ή άλλα όσπρια να χρησιμοποιούμε πάστα ντομάτας περισσότερο και όχι σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα. Τα φαγητά αυτά χρειάζονται περισσότερη και έντονη παρουσία της ντομάτας μέσα τους
-
Βήμα 6
Καλή επιτυχία καλή όρεξη