Ξανά στη συζήτηση η ημερομηνία για τις δημοτικές εκλογές του 2023, η απάντηση Βορίδη στον Τσίπρα

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, «απάντησε» στην απορία του Αλέξη Τσίπρα για την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πιο αναλυτικά, με αφορμή το ερώτημα που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνει τα εξής:

«Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία».

Με βάση τα όσα έχουν αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν και στελέχη της ΝΔ, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 (και 15) Οκτωβρίου 2023.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει τα εξής:

«Διαβάζω σε εφημερίδες ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να μεταθέσει το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών» και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσουν πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πρέπει να μας πει η κυβέρνηση πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, αν σκέφτεται μετάθεση ή θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί», είχε αναρωτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

dikaiologitika.gr