«Αγιογραφία» με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα στην Κιβωτό

Στο «μικροσκόπιο» όπως είναι αναμενόμενο βρίσκεται και το προφίλ του ιδρυτή της, του πατέρα Αντώνιου ή κατά κόσμον Αντώνη Παπανικολάου, με πολλούς να καταγγέλλουν ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν αυτή που ο κόσμος νόμιζε.

Η Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών την ώρα που οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Στο «μικροσκόπιο» όπως είναι αναμενόμενο βρίσκεται και το προφίλ του ιδρυτή της, του πατέρα Αντώνιου ή κατά κόσμον Αντώνη Παπανικολάου, με πολλούς να καταγγέλλουν ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν αυτή που ο κόσμος νόμιζε.

Είναι χαρακτηριστικό πως, με μια προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Facebook, θα διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχουν ανάμεσα στις άλλες και αρκετές από την εκκλησία που υπάρχει εντός της δομής στον Κολωνό, στον έκτο όροφο.

Οι «βιβλικές μορφές»

Μάλιστα σε μία από αυτές φαίνεται μία «αγιογραφία» που παραπέμπει στη βιβλική αφήγηση για τον Νώε και την Κιβωτό. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι στην «αγιογραφία» αποτυπώνεται και ο πατέρας Αντώνιος σε ρόλο ποιμένα που οδηγεί τα παιδιά στην Κιβωτό του Νώε. Πιο πίσω και μία ακόμα μορφή που παραπέμπει στην πρεσβυτέρα.

Πρώην φιλοξενούμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναφέρουν πως ο πατέρας Αντώνιος είχε τάσεις θεοποίησης του εαυτού του, και αναφέρουν ότι στη διάρκεια του εκκλησιασμού μαζί με τις κανονικές εικόνες των αγίων ήταν υποχρεωμένοι να προσκυνούν και τον «Νώε» – πατέρα Αντώνιο!

 

tanea.gr