«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Άλλα 160.000 vouchers την ερχόμενη εβδομάδα, πώς θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι

Νέοι δικαιούχοι προστίθενται στο πρόγραμμα Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην αποκάλυψη ότι την ερχόμενη εβδομάδα δεκάδες χιλιάδες νέοι δικαιούχοι θα μπουν στο πρόγραμμα για να αλλάξουν συσκευή με «γερή» επιδότηση από το κράτος, προχώρησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε ο υπουργός, την ερχόμενη εβδομάδα θα ειδοποιηθούν με μήνυμα άλλοι 160.000 δικαιούχοι που έχουν μπει στη λίστα των επιλαχόντων για την επιδότηση στις ηλεκτρικές συσκευές.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ενέργειας ότι επιπλέον 61 χιλιάδες νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Το πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες συσκευών

– Κλιματιστικά

– Ψυγεία

– Καταψύκτες

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.

Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

dikaiologitika.gr