Διευρύνονται οι δυνατότητες συμμετοχής στην 1η Πρόσκληση που είναι σε εξέλιξη, για την έκτακτη επιχορήγηση σε επιχειρήσεις γούνας λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία»

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη και του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Άκη Τσούκα, οργανώθηκε συνάντηση εργασίας την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 με τον Ειδικό Γραμματέα του ΕΣΠΑ κ. Γιώργο Ζερβό και τους συνεργάτες του.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από μεριάς του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας ο Ταμίας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Φίλιππος Κυριάζος και ο Οικονομικός Σύμβουλος της Ε.Ο.Γ. κ. Δημήτρης Νάζος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ. ο οποίος απουσίασε σε προγραμματισμένο ταξίδι στο Καζακστάν για την προώθηση των συμφερόντων του κλάδου της γούνας.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων απόδειξης εκ μέρους των επιχειρήσεων  των εξαγωγών ειδικά με τη χρήση των Κωδικών 348 και 349.

 

Ύστερα από παραγωγική συζήτηση συμφωνήθηκε ο τρόπος χρήσης του κωδικού 349, με την προϋπόθεση απολογιστικής απόδειξης της ορθής και συνεπούς εφαρμογής του σε έλεγχο που θα γίνει σε όλα τα εγκεκριμένα αιτήματα που χρησιμοποίησαν τον παραπάνω κωδικό 349, εντός εξαμήνου από την καταβολή της επιχορήγησης.

 

Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων της 1ης  Πρόσκλησης, ενώ βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας και η 2η Πρόσκληση.

 

Ο Βουλευτής και οι εκπρόσωποι του κλάδου ευχαρίστησαν τον κ. Ζερβό για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση και της τελευταίας εκκρεμότητας.