21 Νοεμβρίου 20221min0

Εκδηλώσεις Τιμής για τον πρώτο πεσόντα Έλληνα Αξιωματικό του Έπους του ’40, Ευάγγελο Γιάνναρη

Με κάθε επισημότητα, παρουσία των τοπικών Αρχών, πραγματοποιήθηκαν στη Βασιλειάδα οι εκδηλώσεις Μνήμης και απόδοσης Τιμών για τον πρώτο πεσόντα Έλληνα Αξιωματικό του έπους του 1940, Ευάγγελο Γιάνναρη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στην πλατεία Βασιλειάδας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης τόνισε:

«Βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στην μνήμη του Υποσμηναγού που έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ως παρατηρητής, με χειριστή τον αρχισμηνία Λεωνίδα Τσάντα, δέχτηκε πυρά από ιταλικά καταδιωκτικά, κατά τη διάρκεια μίας συγκλονιστικής αερομαχίας.

Η προτομή του και το μαχητικό αεροσκάφος που έχουν τοποθετηθεί σε αυτή την πλατεία της Βασιλειάδας, θα θυμίζουν σε όλους μας τη θυσία του Ευάγγελου Γιάνναρη συμβολίζοντας, ταυτόχρονα, αξίες όπως η ανδρεία, η πίστη και η ανιδιοτέλεια».

Το παρών για να τιμήσουν τη μνήμη του Ευάγγελου Γιάνναρη έδωσαν μέλη του Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Λάρισας και Αθηνών, καθώς και ο γιος του Αρχισμηνία, Λεωνίδα Τσάντα, χειριστή του αεροσκάφους που κατέπεσε στην Βασιλειάδα, Νικόλαος Τσάντας.

Ο Πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας, Σμηναγός ε.α., Βασίλειος Παπαδόπουλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στα γεγονότα της 30ης Οκτωβρίου 1940, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης των Αθηνών, Αντιπτέραρχος ε.α., Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορησού απήγγειλαν ποιήματα, ενώ το Προσκλητήριο Πεσόντων έκανε ο Πρόεδρος της Βασιλειάδας, Γιώργος Μήτσιου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες