24 Νοεμβρίου 20221min0

Για βενζίνη στα Μπίτολα Φλωρινιώτες και Βορειοελλαδίτες

«Δεχόμαστε, ωστόσο, και αρκετό κόσμο για το καλό μας φαγητό και χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας

Ένα διαχρονικό φαινόμενο, διαιωνίζεται στις ημέρες μας, λόγω της παρατεταμένης κρίσης. Αρκετοί κάτοικοι περιοχών της Βόρειας Ελλάδας και ιδίως από το Νομό Φλώρινας περνούν τα σύνορα και βάζουν βενζίνη στα γειτονικά Μπίτολα, κάνοντας παράλληλα, τα ψώνια τους στις εκεί αγορές.

«Αυτό συνέβαινε πάντα και συμβαίνει και σήμερα», τονίζει ο πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, τονίζοντας, πάντως ότι σήμερα η διαφορά του καυσίμου πέρα από σύνορα της Ελλάδας είναι στα 50 λεπτά περίπου, σημειώνοντας ότι κάποιοι κάνουν και αγορές (ένδυση υπόδηση), ή βάζουν απλά βενζίνη και επιστρέφουν .

Τις καθημερινές γύρω στις 5 η ώρα το απόγευμα, όπου αρκετοί σχολούν από τις εργασίες τους, η αναμονή στο τελωνείο είναι ορατή, καθώς δεκάδες αυτοκίνητα καθημερινά πάνε στη γειτονική χώρα για φθηνό καύσιμο, σε μια απόσταση 20-25 χλμ.

Ωστόσο, στον αντίποδα, ο Νομός Φλώρινας είναι πόλος έλξης από κατοίκους των γειτονικών πόλεων πέρα από τα σύνορα, κυρίως εξαιτίας του υψηλού επιπέδου των εστιατορίων και της γαστρονομίας της περιοχής , με την κίνηση να παρατηρείται αυξημένη σε εστίαση αλλά και καφέ.

Το Επιμελητήριο Φλώρινας αναπτύσσει συνέργειες και συνεργασίες, προωθώντας τη διασυνοδιακή συνεργασία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, με τον κ. Σαπαλίδη να σημειώνει πως «το επιμελητήριο πιστεύει στη διασυνοριακή συνεργασία και τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον».

Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν αναπτυχθεί σύμφωνα συνεργασίας με εκεί Επιμελητήρια και Δήμους, συμμετοχή σε διασυνοριακά προγράμματα, επιχειρηματικά συνέδρια και επιστολές, στο πλαίσιο της δικτύωσης και της εξωστρέφειας του ΕΒΕ Φλώρινας.

Τα φασόλια Πρεσπών, τα ντόπια προϊόντα, η γαστρονομία, βάζουν στο χάρτη την περιοχή προς αυτή την κατεύθυνση, καταλήγοντας ότι «ναι μεν, έχουμε μια απώλεια από την βενζίνη, αλλά θα το αντισταθμίσουμε σε άλλα επίπεδα».

e-ptolemeos.gr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες