Καστοριά: Μεγάλη αγανάκτηση για τους κρατήρες που άνοιξε στους δρόμους η ΔΕΔΑ

Με σεληνιακό τοπίο προσομοιάζουν τους τελευταίους μήνες οι δρόμοι της Καστοριάς και του ‘Αργους Ορεστικού από τα ανοιχτά φρεάτια και τους κρατήρες που άφησαν πίσω τους τα μηχανήματα της εταιρίας που κατασκευάζει τα δίκτυα φυσικού αερίου. Προκαλώντας τε-ράστια αναστάτωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στις υπηρεσίες των Δήμων, με τις συχνές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης τις οποίες καλούνται οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ να ε-επιδιορθώσουν.

Στο επίκεντρο των εκσκαφών της εταιρίας βρέθηκαν τελευταία η οδός Γράμμου, που αποτελεί την μία από τις δύο κεντρικές αρτηρίες της πόλης και η παράλληλή της Αθανασίου Διάκου. Με αποτέλεσμα σε μέρες αιχμής να επιβαρύνεται αποκλειστικά η κυκλοφορία της Λεωφόρου των Κύκνων.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα φρεάτια που έχουν ανοιχθεί κατά μήκος της Γράμμου έχουν  ελλιπή σήμανση που να ειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς για τον κίνδυνο ατυχήματος και ελλιπέστατα μέτρα προστασίας για τους πεζούς κατά τις βραδινές ώρες. (βλ. φωτ. Μια… χάρτινη πινακίδα που την παίρνει ο αέρας!)

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης που δημιουργήθηκε στους δρόμους της πόλης είναι τα συνεχή διαβήματα του Δήμου Καστοριάς προς την ΔΕΔΑ για την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος και την λήψη μέτρων προστασίας, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα, επειδή όπως συνήθως συμβαίνει εδώ, τα έργα ξεκινούν στα πρόθυρα του χειμώνα, με τις πρώτες καταιγίδες μπορεί τα φρεάτια της ΔΕΔΑ να γίνουν … μικρές λίμνες έτοιμες να «καταπιούν» ολόκληρο αυτοκίνητο με την πρώτη απροσεξία!

Κι όλη αυτή η ταλαιπωρία των πολιτών για ένα έργο που δεν προβλέπει άμεση παροχή φυσικού αερίου, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά παραπέμπει στο απώτερο μέλλον και μάλιστα με υγροποιημένο LNG από την….Ρεβυθούσα

Αλλά τα δίκτυα θα κατασκευαστούν οπωσδήποτε….γιατί τα κονδύλια πρέπει να εκταμιευθούν έστω κι αν δούμε το φυσικό αέριο με το κιάλι….