Νυμφαίο: Ακυρώσεις υπό τον φόβο της “Ευας” – Διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες ξενώνων

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και ξενώνων της περιοχής του Αμυνταίου και συγκεκριμένα του Νυμφαίου αλλά και άλλων ορεινών παραδοσιακών οικισμών για τις ακυρώσεις που δέχτηκαν λόγω των δελτίων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα σημειώνονταν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Εύας. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Ιατρίδης, ιδιοκτήτης ξενώνων στην περιοχή, αρκετοί ξενώνες στο Νυμφαίο έχουν καταγράψει ακυρώσεις τις ημέρες αυτές λόγω όλης αυτής της δημοσιότητας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα είχαμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου γεγονός, που όπως λένε οι ίδιοι, στο Νυμφαίο δεν ισχύει καθως αυτή την στιγμή έχει ηλιοφάνεια.

Ζητούν από όλους τους αρμόδιους “να μη σπέρνουν την καταστροφή “, όπως λένε οι ιδιοκτήτες ξενώνων, καθώς “τα καιρικά φαινόμενα για την εποχή είναι ήπια και όλη αυτή η καταστροφολογια επιφέρει προβλήματα σε περιοχές που στηρίζονται οικονομικά στον τουρισμό και ιδιαίτερα το χειμερινό και στην έλευση τουριστών, όπως και το παραδοσιακό Νυμφαίο Φλώρινας”.

“Το Νυμφαίο ακόμα και με χιόνι δεν αντιμετωπίζει ποτέ πρόβλημα στην διέλευση των επισκεπτών ” τονίζουν υπογραμμίζοντας πως “όλη αυτή η κινδυνολογια για την κακοκαιρία, που είναι φυσιολογική για την εποχή, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε εμάς αφού δεχόμαστε συνεχώς ακυρώσεις από το φόβο που προκαλούν τα δελτία για το καιρό. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί εμείς ζημιωνομαρτε οικονομικά “.

ertnews.gr