Ο Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας

Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ως κυβέρνηση καλούμαστε να αναδείξουμε πως ό,τι είπαμε, το κάναμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ο πολίτης καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του αν η Ελλάδα «θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε το 2019», δίνοντας μια δεύτερη, ισχυρή εντολή στη ΝΔ.

ο επίσημο σύνθημα για την εξόρμηση των στελεχών της παράταξης στο δρόμο προς τις εκλογές έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας ότι η συνεδρίαση αυτή γίνεται στην πιο κρίσιμη στιγμή, «στην αφετηρία της τελικής ευθείας προς τις καθοριστικές εκλογές του 2023», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε ότι αυτή ακριβώς η συγκυρία «δίνει σαφές περιεχόμενο στα μηνύματά μας»

«Ως κυβέρνηση καλούμαστε να αναδείξουμε πως ό,τι είπαμε, το κάναμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ο πολίτης καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του αν η Ελλάδα «θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε το 2019», δίνοντας μια δεύτερη, ισχυρή εντολή στη ΝΔ.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με πολλαπλές κρίσεις – μεταναστευτικό, πανδημία, τουρκικές προκλήσεις, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός – ωστόσο, μέσα σε 40 μήνες διακυβέρνησης, όπως είπε, πέτυχε τα εξής:

  • Ανάπτυξη 6% για το 2022.
  • Μείωση της ανεργίας στα χαμηλότερα επίπεδα της 12ετίας.
  • Οι εξαγωγές ξεπέρασαν τα 40 δισ. ευρώ.
  • Έργα και υποδομές (Μετρό Θεσσαλονίκης, Ελληνικό κ..α.).

Έργα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, που φέρνουν «χειροπιαστά κοινωνικά αποτελέσματα», όπως περισσότερες δουλειές, αύξηση του κατώτατου μισθού – και νέα αύξηση την 1η/5/2023 – αυξήσεις στις συντάξεις από την 1η/1/2023, επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει το ‘ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’»

Έχουμε τρία μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Τα εθνικά θέματα, όπως είπε, με έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και «έναν απρόβλεπτο γείτονα, που δανείζεται αυτοκρατορικά οράματα από τον Ρώσο εισβολέα».

Την εσωτερκή κατάσταση της χώρας, με μία «εισαγόμενη ακρίβεια και ενεργειακή κρίση».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως οι δυσκολίες αυτές έχουν αφετηρία τη διεθνή κρίση, «αλλά γεφυρώνονται με τις επιδιώξεις άλλων κέντρων, που επιδιώνουν την φθορά τής κυβέρνησης, τη ρήξη της εμπιστοσύνης που χτίσαμε μεταξύ Πολιτείας και πολιτών και τη διαμόρφωση μιας αρρωστημένης πολιτικής ατμόσφαιρας».

Η ανάπτυξη που πετύχαμε στη χώρα, υπογράμμισε  ο κ. Μητσοτάκης, έχει στερήσει κέρδη από τα ιδιωτικά συμφέροντα, «γι’ αυτό και κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε!».

Και τρίτο, όπως είπε, είναι ένα «κατεξοχήν προεκλογικό μέτωπο, με μία αντιπολίτευση που λέει ‘όχι’ σε όλα, σπέρνει τον διχασμό με λάσπη και απειλές, οι οποίες απευθύνονται ακόμη και σε απλούς πολίτες».

Ο πρωθυπουργός έφερε ως παράδειγμα τον διάλογο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, με έναν πολίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο πρώην υπουργός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Σου είπα φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε».

«Ή εμείς ή αυτοί, δηλαδή, ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη νοοτροπία και την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε, μάλιστα, πως το «ναι μεν, αλλά» του ΣΥΡΙΖΑ «είναι μία συνειδητή εθνική έκπτωση», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ καταδικάζει «τη βάρβαρη ρωσική επίθεση και στηρίζει την Ουκρανία, για να μην δημιουργηθεί ένα τετελεμένο που πρόθυμα θα ήθελε να υπάρχει στη γειτονιά μας η Τουρκία».

«Ο Τσίπρας θα επιθυμούσε τον Ερντογάν απέναντί του, όμως έχει εμένα»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά, μάλιστα, πως «ο κ. Τσίπρας θα επιθυμούσε να έχει τον κ. Ερτογάν απέναντί του, όμως έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος».

Και προσέθεσε: «Οι πολίτες εμπιστεύονται μια κυβέρνηση, που βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά. Που θέλει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις, που θέλουν μία σύγχρονη χώρα, ώστε να γίνει η ΝΔ και πάλι εκφραστής ενός μεγάλου ρεύματος πέρα από τα κομματικά όρια».

«Αριστερός τραμπισμός»

«Έχουμε ένα προεκλογικό κλίμα, το οποίο έχει δηλητηριάσει ο κ. Τσίπρας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ως παραδείγματα αυτής της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ τα εξής:

«Αμυνόμαστε στον Έβρο – λένε ‘ένοχοι όσοι δεν ανοίγουν τα σύνορα σε όλους’.

»Έχουμε μία πανδημία – λένε ‘ας διαδηλώσουμε χωρίς να παίρνουμε μέτρα, εμβόλια εξάλλου δεν υπάρχουν’.

»Θωρακίζεται η εθνική άμυνα της χώρας – λένε ‘ξοδεύετε πολλά σε εξοπλισμούς’.

»Έχουμε διεθνή ενεργειακή κρίση και άνοδο του πληθωρισμού – λένε ‘Ακρίβεια Μητσοτάκη’.

»Μέχρι και παιδεραστές μας είπαν!

»Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παράταξη», τόνισε ο πρωθυπουργός, «είναι ένα συνονθύλευμα, που τρέφεται από μιζέρια και ευδοκιμεί στο βούρκο της πολιτικής.

»Αμφισβητούν την ακεραιότητα των εκλογών – ο αριστερός τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο!

»Όπως έλεγε ο εθνάρχης και ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής: ‘Θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της δημοκρατίας, αυτοί ακριβώς που την απειλούν».

tanea.gr