15 Νοεμβρίου 20221min0

Presp’Art Festival | Μια γιορτή για τη φύση και τις τέχνες στην Πρέσπα

Το Presp’Art Festival, ήρθε για να γιορτάσουμε όλες/-οι μαζί τη φύση και τις τέχνες, ενώ γνωρίζουμε τα όμορφα χωριά της Πρέσπας σε μια εποχή αλλιώτικη απ’ αυτή που έχουμε συνηθίσει. Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα ολοήμερο φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια και live μουσική.

 

Η ημέρα ξεκινά στους Ψαράδες στις 9 π.μ. με μια σύντομη εισαγωγή στην έννοια του τοπίου και τη σημασία των υλικών από τον Γιάννη Ζιώγα. Συνεχίζοντας οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το καλάμι και το μέταλλο, να δημιουργήσουν τα πρώτα δικά τους αντικείμενα και να εκφραστούν με την υποστήριξη των  Βενετία Νάση και Θεόδωρο Ζυρπιάδη.

 

Μα μιας και είναι όμορφο να μαθαίνουμε το ένα άτομο από το άλλο και να γνωριζόμαστε λίγο καλύτερα θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση των αντικειμένων που δημιουργήθηκαν σε ανοιχτό χώρο στους Ψαράδες στις 8μ.μ..

 

Και από τους Ψαράδες, η γιορτή θα συνεχίσει στο Λευκώνα!  Η Βουκουλική Διαταραχή θα στήσει ένα παραδοσιακό γλέντι στις 9.30 μ.μ. που θα μας ζεστάνει για όλο τον χειμώνα! Η εκρηκτική παραδοσιακό-ρεμπέΛικη διαταραγμένη χοροεσπερίδα, παιγμένη Ροκ και ενορχηστρωμένη ΒαλκανοΒουκολικά, ενώνει τις κατά τόπους παραδόσεις, συγκεράζει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, διαμορφώνει έντονα ηχητικά τοπία και με επιλεγμένες πιατέλες τραγουδιών, με πλούσια λαογραφική γέμιση, δεν αφήνει καμία και κανέναν νηστικό και ακούνητο και προ(σ)καλεί επίδοξους πρωτοχορευτές να σύρουν τον κύκλο!

 

Δείτε περισσότερα: https://fb.me/e/2ZfETpCpc

 

Το Presp’Art Festival πραγματοποιείται από το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών σε συνεργασία με το Δήμο Πρεσπών και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Πληροφορίες:

Gabriela Scheiner, gscheiner@ctp.gr, 6944-338304

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες