Σοκ με τις καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων στην «Κιβωτό του Κόσμου»: Aποσύρεται διάταξη για παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ

Μετά την προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε λόγω καταγγελιών για κακοποίηση ανηλίκων από εργαζόμενους σε δομές, το υπουργείο Εργασίας αποσύρει την διάταξη για παραχώρηση χρήσης κτιρίου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Αποσύρεται η διάταξη που είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου» ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας σε συνέχεια της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε και αφορά σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων.

Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση.

Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται.

Το χρονικό των αποκαλύψεων

Υπενθυμίζεται πως μια σειρά καταγγελιών που έφθασε στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» για τα όσα συμβαίνουν στην «Κιβωτό του Κόσμου» διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι καταγγελίες αφορούν εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά και συγκεκριμένα σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων.

Μάλιστα ρεπορτάζ της ΕΡΤ κάνει λόγο για κατάθεση ενός 15χρονου που περιγράφει σεξουαλική κακοποίηση, καταγγέλλοντας δυο άνδρες εργαζόμενους.

Σημειώνεται πως ο Συνήγορος ολοκλήρωσε την έρευνα την οποία και υπέβαλε στην εισαγγελία με την τελευταία να διατάζει προκαταρκτική έρευνα την οποία ανέθεσε στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας.

Ελέγχονται τουλάχιστον τέσσερις δομές της Κιβωτού – οι δύο στην Αθήνα και δύο στην επαρχία.

dikaiologitika.gr