Διεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – Έρευνα των βελγικών Αρχών για διαφθορά

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής συνελήφθη, ενώ πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι της στις Βρυξέλλες –

 

Συνελήφθη και ο σύντροφός της – Εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με απόφαση Ανδρουλάκη

Τα ονόματα των ατόμων από το Ευρωκοινοβούλιο που συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας ως ύποπτοι για δωροληψία από το Κατάρ για το Μουντιάλ, δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir. Σύμφωνα με το άρθρο, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή.

Διεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – Έρευνα των βελγικών Αρχών για διαφθορά-1

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Λούκα Βιζεντίνι, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιέρ Αντόνιο Πανζερί καθώς και ο «FG» πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Πανζερί, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή».

Επίσης, η εφημερίδα Le Soir σημειώνει ότι έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, είχε συναντήσει τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλ Μαρί, την 1η Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από ασυλία είναι να με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι από το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από δεκαπέντε έρευνες σε σπίτια από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες. Οι συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν από ακρόαση από τον επικεφαλής ανακριτή, Μισέλ Κλεζ.

Η ανακοίνωση της διαγραφής από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στην οποία αναφέρει: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Το κείμενο ανανεώνεται…

kathimerini.gr