Εφάπαξ ενίσχυση για επιχειρήσεις – μαγαζιά της Δ. Μακεδονίας αποφάσισε το κυβερνητικό επιτελείο

Οικονομική «ανάσα» σε επιχειρήσεις και μαγαζιά για όλη τη Δυτική Μακεδονία θα έρθει με απόφαση κυβερνητικού επιτελείου, έπειτα από επαφές που είναι σε εξέλιξη το τελευταίο

χρονικό διάστημα, από φορείς της Φλώρινας, της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Αποφασίστηκε, όπως λέει το ρεπορτάζ, μετά από πολυυπουργική τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα χθες Τρίτη, να δοθεί έκτακτη ενίσχυση σε όλα τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις του Νομού Φλώρινας μέσα από το πρόγραμμα της δίκαιης μετάβασης λόγω της απολιγνιτοποίησης , ενεργειακής κρίσης, οικονομικής κρίσης κ.τ.λ.

Στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης  Αντωνιάδης, ο Βουλευτής Καστοριάς  κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας , ο αντιπεριφερειάρχης  Γρεβενών  κ. Αθανάσιος Φωλίνας, οι Υπουργοί κ.  Κωνσταντίνος Σκρέκας (Υπουργός Ενέργειας) κ. Νικόλαος Παπαθανάσης (αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων),  κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης ( αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών),  ο γραμματέας  Οικονομικής  πολιτικής κ. Νικόλαος Κουλοχέρης,  ο κ. Ιωάννης  Μπούκης ( Διευθύνων  Σύμβουλος  της εταιρείας  «Μετάβαση Α.Ε» και  ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης (  διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης).

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον «Π» ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, η εφάπαξ ενίσχυση θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας (και το Νομό Κοζάνης) και οι εκτιμήσεις του ιδίου είναι πως θα δοθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, μπορεί και νωρίτερα.

 

Απομένει να εξειδικευτεί  η διαδικασία για να διευκρινιστεί το ακριβές ποσό , το χρόνο και τον τρόπο ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Η εκτίμηση του κ. Αντωνιάδη είναι, πάντως, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ύψος της επιχορήγησης, ότι θα κυμένεται από 1.000 μέχρι και 3.000 ευρώ, και πως θα δοθεί κλιμακωτά ανά κατηγορίες.

 

Να σημειωθεί πως είχαν γίνει και πρότερες συναντήσεις με κυβερνητικά κλιμάκια, στις οποίες ήταν παρών μεταξύ άλλων ήταν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς, εκπρόσωποι των Γρεβενών  αλλά και άλλοι φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές το επόμενο χρονικό διάστημα.

e-ptolemeos.gr