Επαναστάτες χωρίς αιτία! (Του Δημήτρη Ιατρίδη)

Η προχθεσινή δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον κυβερνητικό βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια και τον δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, για την ενεργειακή…. Υποβάθμιση του Δήμου ‘Αργους Ορεστικού από την κρατική αναλγησία, είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας τυπικής «κοκορομαχίας» και καθόλου την αποτελεσματικότητα ενός γόνιμου διαλόγου!

Διότι και οι δύο αναλώθηκαν σε προσωπικούς διαξιφισμούς, χωρίς ν’ αγγίξουν την ουσία του ζητήματος που τέθηκε στο τραπέζι. Και χωρίς να δώσουν στο κόσμο να καταλάβει περί τίνος πρόκειται και πώς ξεχωρίζει η αλήθεια από την πολιτική μυθοπλασία;

Και αυτό γιατί ο καθένας υπερασπίστηκε την «δική» του αλήθεια, υποτιμώντας την αλήθεια του άλλου.

Επειδή όμως η αλήθεια βρίσκεται πάντα στη μέση, καιρός είναι κάποια πράγματα να μπούνε από την αρχή στην θέση τους.

Η αρχή έγινε από τον δήμαρχο ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ κατήγγειλε δημόσια την αναλγησία των ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ για την απροθυμία τους να εξασφαλίσουν την ενεργειακή επάρκεια του Δήμου, με κίνδυνο να χαθούν χρηματοδοτήσεις ύψους 20 εκ. ευρώ που αφορούν ενεργειακά έργα.

Απόλυτα θεμιτή και επιβεβλημένη, θα λέγαμε, η κίνηση του δημάρχου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου του. Και αυτό πέρασε στον κόσμο….

Θα μπορούσε, όμως, να είχε μεγαλύτερη απήχηση και σε πρακτικό επίπεδο αν ο δήμαρχος απέφευγε να δώσει πολιτικό χρώμα στην ομιλία του στην ΚΕΔΕ, ρίχνοντας το «γάντι» στην κυβέρνηση και αποσιωπούσε έναν «αστερίσκο» που ήθελε τον Δήμο να μη έχει εξασφαλίσει από τον ΑΔΜΗΕ άδεια αξιοποίησης της παραγόμενης από τις δικές του ΑΠΕ ενέργειας.

Τηρουμένων των αναλογιών θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρώτα έχτισε το σπίτι και ύστερα υπέβαλε αίτηση για την έκδοση της οικοδομικής άδειας!

Στον αντίλογο ο βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας, ως εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, αντί να βάλει τα πράγματα στη «θέση» τους, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, αναλώθηκε σε μια αδιέξοδη παρελθοντολογία σε βάρος του δημάρχου, ωσάν να είχε απέναντί του έναν σκληρό ιδεολογικό αντίπαλο. Και όχι κάποιον μελλοντικό συνοδοιπόρο που μπορεί να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι….

Το αποτέλεσμα αυτής της «βατραχομυομαχίας» θα το αντιληφθούμε στις προσεχείς εκλογές. Εθνικές και Δημοτικές
Αρκεί να μη εξελιχθούν σε αριστοφανική κωμωδία κι αυτές….