Γκρίζες Ζώνες: Δημοτική Σύμβουλος με… φούντες 66 καρατίων

Δεν είναι και από τα πλέον συνηθισμένα φαινόμενα να συλλαμβάνεται γυναίκα – βαποράκι με 66 κιλά χασίς, που προορίζονταν για την “αγορά” της Θεσσαλονίκης.
Πόσο μάλλον όταν αυτή η γυναίκα τυγχάνει εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, με τον συνδυασμό του δημάρχου σε Δήμο της Π.Ε. Καστοριάς.

Το γεγονός αυτό, έρχεται στην επιφάνεια, λίγο διάστημα μετά τις αποκαλύψεις για τις “επιχειρηματικές δραστηριότητες” κυβερνητικού βουλευτή, που δεν συνάδουν με το βουλευτικό αξίωμα και προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα.
Διότι, εκτός από τις όποιες ποινικές ευθύνες απορρέουν από τις “δραστηριότητες” των πολιτικών προσώπων, τίθεται και θέμα ηθικής τάξης, απέναντι στις τοπικές κοινωνίες που υπηρετούν.

Αλλά και μεγάλο μέρος της ευθύνης, φέρουν οι επικεφαλής των συνδυασμών που τους επιλέγουν.
Καθότι κατά την επιλογή των ατόμων που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό τους, θα πρέπει να μπαίνουν “φίλτρα” με βάση και την δημόσια εικόνα του καθενός.

Κι αυτό δεν είναι δύσκολο να προβλεφθεί στις μικρές κοινωνίες που ζούμε, αφού όλοι είμαστε αναγνωρίσιμοι μεταξύ μας και ο καθένας γνωρίζει λίγο – πολύ το “ποιόν” του άλλου….
Εκτός κι αν το άγχος της εκλογικής διαδικασίας, παραβλέπει κάποια πράγματα και ανοίγει την “κερκόπορτα” σε ορισμένους -ες επιτήδειους, που χρησιμοποιούν την εκλογή τους σε κάποιο αιρετό  αξίωμα ως κάλυψη για τις… βρωμοδουλειές τους..