Ι.Μ. Καστοριάς: Προκήρυξη μαθητικού – λογοτεχνικού διαγωνισμού Τριών Ιεραρχών 2022

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας με την ευκαιρία της ετήσιας εορτής των Τριών Ιεραρχών, των προστατών της Παιδείας μας, προκηρύσσει και εφέτος Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό (Διηγήματος και Ποιήματος), για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Περιφέρειάς της, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

 

Θέμα του διαγωνισμού:

« Θέλομεν οἱ Ἐλληνες νά ζήσωμεν ἐν εἰρήνη. Δέν θέλομεν οὐδενός νά παραβιάσωμεν τάς θύρας. Ζητοῦμεν ἀπό ὅλους καί προσφέρομεν ἀγάπην καί συνεργασίαν καί ἀδελφωσύνην καί εἰρήνην. Καί ὅλα αὐτά, διότι εἴμεθα ἐλεύθεροι, διότι ἀγαποῦμεν τήν ζωή χωρίς νά φοβόμαστε τόν θάνατον».

 

Το απόσπασμα προέρχεται από ομιλία που εκφωνήθηκε κατά τη μετακομιδή των λειψάνων του Γερμανού Καραβαγγέλη (Μακεδονομάχου Μητροπολίτη Καστορίας), από την Αυστρία στην Καστοριά.

Σε αυτό υπάρχουν έννοιες που, ανέκαθεν εξέφραζαν την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Στηριζόμενοι στις έννοιες αυτές, καλείστε να αναπτύξετε τις σκέψεις σας σε ελεύθερο κείμενο.

 

Όροι συμμετοχής στον Διαγωνισμό:

  1. Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων που βρίσκονται εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.
  2. Το θέμα του Διαγωνισμούς είναι κοινό, αλλά οι μαθητές του Γυμνασίου θα αξιολογηθούν ξεχωριστά από τους μαθητές του Λυκείου και βεβαίως θα υπάρχουν ξεχωριστά βραβεία για κάθε βαθμίδα (Γυμνάσιο- Λύκειο).
  3. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό
  • Με ένα ΔΙΗΓΗΜΑ
  • Με ένα ΠΟΙΗΜΑ
  • Με ένα ΔΙΗΓΗΜΑ  και ένα ΠΟΙΗΜΑ (σε παραδοσιακό ή ελεύθερο στίχο).

Τα έργα πρέπει να είναι αδημοσίευτα, δακτυλογραφημένα ή χειρόγραφα. Τα χειρόγραφα θα πρέπει να είναι καθαρογραμμένα και ευανάγνωστα.

Για την τροφοδοσία της έμπνευσης των διαγωνιζομένων προτείνονται τα κείμενα τα οποία έχουν αναρτηθεί σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως  www. imkastorias.gr

 

Θέλομεν οι Έλληνες να ζήσωμεν εν ειρήνη

ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ – ΕΛΛΗΝΕΣ (1)