Κεπαπτσόγλου vs Τζηκαλάγια με φόντο το προεκλογικό σκηνικό

Άγριος πόλεμος ξέσπασε μεταξύ του βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια και του δημάρχου Άργους Ορεστικού Πάνου Κεπαπτσόγλου, με αφορμή δηλώσεις του

 

τελευταίου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για το ζήτημα της ενεργειακής αυτάρκειας του Δήμου Άργους Ορεστικού. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έστειλε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού:

Το μέλλον του Άργους Ορεστικού δεν εκβιάζεται από κανέναν

Με μεγάλη θλίψη γίναμε κοινωνοί των όσων ανήκουστων είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας σε συνέντευξή του στον Antennes 93.6 και τον δημοσιογράφο Χρήστο Νατσούλη για το ζήτημα της ενεργειακής αυτάρκειας του Δήμου. Με θλίψη, αλλά όχι όμως με έκπληξη. Πως αλλιώς άλλωστε. Αν είναι δυνατόν έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια, να… πέφτουμε από τα σύννεφα με τα όσα ανά καιρούς δηλώνει ο κ. Τζηκαλάγιας.

Θεωρούμε, όμως, ότι αυτή τη φορά εκτροχιάστηκε, προσβάλλοντας τους 11.000 δημότες που επιμένουν να κρατούν τον τόπο μας ζωντανό. Βρισκόμαστε έτσι στη δυσάρεστη θέση να εξηγήσουμε τα αυτονόητα. Όπως -για παράδειγμα- ότι οι βουλευτές και δη οι κυβερνητικοί οφείλουν να μοχθούν για τον τόπο τους, να γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου τους, να καταναλώνουν την ενέργειά τους για τον τόπο τους. Και σίγουρα να μην ξεκινούν «βεντέτες» που τραυματίζουν τη δημοκρατία μας.

Ο κ. Τζηκαλάγιας, αντί να δραστηριοποιηθεί λοιπόν για ένα θέμα μείζονος σημασίας, προτίμησε να δώσει μέσω της συνέντευξής του… μαθήματα λειτουργίας των Θεσμών θέτοντας στον Δήμαρχο του Άργους Ορεστικού ένα πρωτοφανές εκβιαστικό δίλλημα: Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για το ζήτημα εάν πρώτα ο δήμαρχος τους Άργους Ορεστικού δεν τον επισκεφτεί στο πολιτικό του γραφείο!!!

Είναι εμφανές ότι έχει μπερδευτεί, πολλαπλώς. Μάλλον θεωρεί ότι τα σχολεία μας, τα γυμναστήρια και το κολυμβητήριο που κατασκευάζεται, είναι ιδιοκτησία του κ. Κεπαπτσόγλου και όχι περιουσία των δημοτών και κατ’ επέκταση όλων των Ελλήνων. Επίσης, μάλλον θεωρεί ότι η απένταξή τους από το ΕΣΠΑ θα ζημιώσει το πορτοφόλι του δημάρχου και όχι το ελληνικό κράτος.

Είναι τουλάχιστον αδιανόητο ο εκλεγμένος κυβερνητικός βουλευτής να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει να χαθούν κονδύλια άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ επειδή, όπως λέει, δεν τον επισκέπτεται τακτικά στο πολιτικό του γραφείο ο δήμαρχος.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Τζηκαλάγια ότι ο δήμαρχος του Άργους Ορεστικού ουδέποτε επισκέφτηκε πολιτικά γραφεία και δεν σκοπεύει να το κάνει αυτό για να ικανοποιήσει κανενός τον υπέρμετρο εγωισμό. Επίσης είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν παρακαλεί, δεν ζητάει χάρες ή ρουσφέτια, αλλά διεκδικεί για τους δημότες που τον τίμησαν ξανά και ξανά με την ψήφο τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα -όπως άλλωστε κάνει για όλα τα θέματα του Δήμου- ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν επισκεφτεί το Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Εσωτερικών, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΡΑΕ, την ΚΕΔΕ, αμέτρητες φορές, λειτουργώντας θεσμικά, για να μην χαθούν αυτά τα έργα, έργα παρακαταθήκη για τον Δήμο και τα παιδιά μας.

Το ότι το θέμα που έχει προκύψει το γνωρίζουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες, η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και η ΚΕΔΕ, το γνωρίζουν η ΕΡΤ και η ΕΡΑ, η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ο ΣΚΑΪ, το MEGA, το ΕΘΝΟΣ, το ΒΗΜΑ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο REAL FM, ο METROPOLIS, ο AEGEAN VOICE, όλα τα τοπικά ΜΜΕ της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά όχι ο κυβερνητικός βουλευτής, αυτό πρέπει να προβληματίζει εκείνον και όχι εμάς.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, ο Δήμαρχος και οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι και κυρίως οι δημότες και οι οικογένειές τους, δεν εκβιάζονται από κανέναν, δεν γίνονται όχημα εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών και φυσικά δεν φοβούνται κανέναν. Δημοκρατικά λειτουργούμε, θεσμικά διεκδικούμε και ακόμη και εάν «στεναχωρούμε» κάποιους στο τέλος κερδίζουμε.

Με αφορμή τις προσβλητικές δηλώσεις του βουλευτή κ. Τζηκαλάγια για τη λειτουργία των Θεσμών, ο Δήμος Άργους Ορεστικού συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο Παρασκευή και ώρα 15:30, με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για δηλώσεις του κ. βουλευτή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η απάντηση του βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου

 

Ο Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας ευρισκόμενος τις τελευταίες δέκα ημέρες στην Αθήνα σχεδόν συνεχώς, ως εισηγητής της πλειοψηφίας για το σημαντικό Νομοσχέδιο Υγείας αλλά και άλλες κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις,πληροφορήθηκε τα δημοσιεύματα και του πανελλήνιου τύπου για την αγωνία του Δημάρχου Άργους Ορεστικού κ.Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου μήπως χαθούν τα χρήματα λόγω μη αξιοποίησης της παραγόμενης ενέργειας από ΑΠΕ(φωτοβολταϊκά στεγών)που εγκατέστησε σε κτίρια του Δήμου.Σήμερα κλήθηκε ο Βουλευτής από το ραδιόφωνο Antènnes FM 93.6 και τον δημοσιογράφο κ.Χρήστο Νατσούλη να σχολιάσει τις ανησυχίες του Δημάρχου που πήραν διάσταση.

Ο Βουλευτής καλεί τους πολίτες κυρίως τους Δημότες του Άργους αλλά και όλου του Νομού, ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την συνέντευξη του Βουλευτή και αμέσως μετά του Δημάρχου.Έτσι ήρεμα και ψύχραιμα μπορούν να βγάλουν ανεπηρέαστατα δικά τους συμπεράσματα.Μετά όμως την ανεκδιήγητη γραπτή δήλωση του Δημάρχου- Δήμου και την πρόσκληση για έκτακτο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο ανακοινώνεται και διευκρινίζεται:

1)Δεσπότη έχουμε και είναι εξαίρετος,

2)Ο Βουλευτής αγωνίζεται και επιλύει προβλήματα,ΔΕΝ ευλογεί,

3)ο Βουλευτής επισκέφθηκε το Δημαρχείο Άργους Ορεστικού 9 ή 10! φορές σε 3,5 χρόνια για συνεργασία και προχώρησαν θέματα ,ενώ ο Δήμαρχος τον Βουλευτή ΚΑΜΜΙΑ!,ούτε καν τήρησε το εθιμικό πρωτόκολλο να του ζητήσει να προσφωνήσει τον νέο μας Μητροπολίτη στην εγκατάστασή του στον Ιερό Ναό της πόλης,

4)ο Δήμαρχος πιστεύει πως για όσα γίνονται είναι δικά του έργα,ενώ για όσα χωλαίνουν φταίει η κυβέρνηση και ο Βουλευτής που την εκπροσωπεί?Είναι αυτά λογικές επαγωγές?

5)θυμάται ο κ.Δήμαρχος πως πριν το φετινό Rally 4×4 ,κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης?την αγωνία με την οποία απευθύνθηκε στον Βουλευτή για παρέμβαση …έστω στο παρά πέντε?Και πως ο Βουλευτής προβαίνοντας συντονισμένα στις αναγκαίες ενέργειες διασφάλισε τα χρήματα από την κυβέρνηση και γλυτώσαμε τον διεθνή αθλητικό διασυρμό?

6)γιατί ο κ.Δήμαρχος αποκρύβει από την κοινή γνώμη πως ΠΟΤΕ δεν ενημέρωσε τον Βουλευτή και πως ΠΟΤΕ δεν ζήτησε την συνδρομή του για τις ενεργειακές κοινότητες?Ας του υπενθυμίσουμε πως η Κυβέρνηση με έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο από καιρό,ΣΥΝΤΟΜΑ προχωρεί και υλοποιεί εμπράκτως σε επέκταση και διεύρυνση της χωρητικότητας των υποσταθμών για τους μικρούς ενεργειακούς επενδυτές,

7)είναι γεγονός πως ο Δήμος έχει πραγματοποιήσει, εξαγγείλει ή δημιουργήσει προσδοκίες για αρκετά έργα,οι Αργίτες όμως γνωρίζουν πως και πριν 12 χρόνια και τώρα οι δρόμοι είναι <όργωμα> και τα αστικά λύματα συνεχίζουν να χύνονται και να ρυπαίνουν τον Αλιάκμονα.Μήπως τελευταία οι επιθέσεις προς τον ΔΕΔΔΑ και τα δίκτυα φυσικού αερίου που κατασκευάζει, είναι η αιτία της άσχημης κατάστασης των δρόμων , ή αποτελούν ΚΑΙ αναζήτηση άλλοθι και δικαιολογιών?

8)οι κάτοικοι του Άργους ίσως θυμούνται αχνά(ο άνθρωπος λένε εύκολα ξεχνά)την εκτεταμένη γαστρεντερίτιδα του 2/2019,ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ την αποποίηση ευθυνών.

Γιατί ο παντοδύναμος του 80% όπως λέει κ.Δήμαρχος,νιώθει ανασφάλεια και αναζητεί προστατευμένο περιβάλλον στο Δημοτικό του Συμβούλιο?

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει πως τους φίλους μας τους διαλέγουμε,ενώ τους συγγενείς μας τους κληρονομούμε.Διασταλτικά ο Βουλευτής προσθέτει πως όπως με τους συναδέλφους μας στην εργασία είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρχουμε,ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΙ να συνεργαζόμαστε στενά με τους αιρετούς που ο λαός κυρίαρχα μας όρισε.Εάν ο Δήμαρχος επιλέξει τις σκιαμαχίες σε μαρμαρένια αλώνια με λεκτικές ακροβασίες και νοηματικές παραποιήσεις ΟΛΟΙ θα ζημιωθούμε,περισσότερο όμως ο ίδιος.

Ο Βουλευτής Ν.Δ Ν.Καστοριάς κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας καλεί τον Δήμαρχο του Άργους Ορεστικού κ.Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου σε συνεργασία και συνύπαρξη.Σε αυτό μας καλούν το δημοκρατικό μας καθήκον,ο ρόλος που μας όρισαν οι πολίτες και εν γένει η θεσμική μας αποστολή για το καλό του τόπου.

Από το Γραφείο Τύπου Ζήση Τζηκαλάγια Βουλευτή Ν.Δ Ν.Καστοριάς.