Κιβωτός του Κόσμου: Σε έξαλλη κατάσταση η πρεσβυτέρα στην πρώτη εμφάνιση μετά τις καταγγελίες – Χτύπησε το τζάμι αυτοκινήτου

Η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου εθεάθη δημόσια για πρώτη φορά, μετά από πολλές μέρες και την ώρα που οι εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου «τρέχουν».

Ρε άντε φύγετε από εδώ» ακούγεται να λέει στις κάμερες που βρίσκονταν έξω από την Κιβωτό του Κόσμου.

Ειδικότερα, με γρήγορες, βιαστικές κινήσεις και φορώντας μάσκα βγήκε από την πόρτα της δομής. Βλέποντας τους δημοσιογράφους, άρχισε να εκνευρίζεται και να χτυπά το πόδι της με νεύρα στην άσφαλτο, όπως μεταδίδει ο Alpha και όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο.

Μάλιστα, χτύπησε και το τζάμι του αυτοκινήτου με το χέρι της, καθώς το όχημα ήταν σταματημένο σε σημείο που δεν άνοιγε η πόρτα του συνοδηγού.

Έληξε το τελεσίγραφο για τον πατέρα Αντώνιο

 

Την ίδια ώρα, μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις για την υπόθεση, καθώς έληξε η διορία που έχουν δώσει οι Αρχές στον πατέρα Αντώνιο και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της ΜΚΟ για να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις της.

 

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς ανηλίκων έχουν δώσει εντολή ο ιερέας και ακόμη τέσσερα άτομα να μην εισέλθουν ξανά στις δομές για τρεις μήνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά την πρεσβυτέρα.

 

Παράλληλα, υπάρχει σύγχυση για το εάν τελικά ο πατέρας Αντώνιος έχει αποχωρήσει από τη δομή του Κολωνού στην οποία διέμενε όλο αυτό το διάστημα.

 

Εισαγγελική έρευνα για τέσσερα κακουργήματα

 

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έδωσε παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία ζητώντας τη διενέργεια έρευνας στα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και ακόμα 9 προσώπων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας,  ζητεί με την παραγγελία του να διερευνηθεί η τέλεση 4 κακουργηματικών πράξεων και πιο συγκεκριμένα:  υπεξαίρεση, απιστία υπεξαίρεση, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

Για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας, απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της «Κιβωτού» καθώς σε περίπτωση διάπραξης τους, είναι το νομικό πρόσωπο που έχει υποστεί ζημιά.

 

Σύμφωνα ωστόσο με όλες τις εκτιμήσεις η νέα Διοίκηση θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος που διενεργείται ήδη με εντολή της, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία φαίνεται να κρίνει πως σε αυτήν τη φάση δύναται να αρχίσει από τώρα την έρευνα της και για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Με την εισαγγελική παραγγελία, η Οικονομική Αστυνομία καλείται να διενεργήσει εκτεταμένο φορολογικό και διαχειριστικό έλεγχο στην Κιβωτό για την τελευταία πενταετία και να προβεί άμεσα στην γνωστοποίηση των στοιχείων του πορίσματος που θα συντάξει ως προς τα διαχειριστικά ζητήματα της ΜΚΟ.

 

Παράλληλα, καλείται να ελέγξει αν έχουν δοθεί στον ΜΚΟ, επιχορηγήσεις οποιασδήποτε μορφής από κρατικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.

 

Με την εντολή του κ. Σέβη επίσης ζητείται από την Οικονομική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα σε άνοιγμα λογαριασμών τόσο της «Κιβωτού», όσο και συνολικά 11 φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο ιερέας και η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη που έχουν εναλλαχτεί το επίμαχο διάστημα στην Διοίκηση του ΜΚΟ.

 

Ο Εισαγγελέας τονίζει πως στην άρση του τραπεζικού απορρήτου οι αρμόδιοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα πρέπει να συμπεριλάβουν κάρτεςμετοχές και οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή των υπό έρευνα προσώπων.

Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που είχε καταγγείλει ηγετικό στέλεχος της ΜΚΟ

 

Θυμίζουμε ότι ο 19χρονος που κατήγγειλε πρώτος ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης για σεξουαλική κακοποίηση, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση.

 

Στους εισαγγελείς κατέθεσε επίσης και πρώην τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης που βρισκόταν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελευταίος μίλησε για σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

 

Την ίδια ώρα, πρώην εργαζόμενη σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου, επιβεβαιώνει τα όσα είπε για την κακοποίηση ο 19χρονος στις αρχές. Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε: «Ήμουν ήδη απομακρυσμένη από τη δομή της Καλαμάτας όταν με πλησίασε φίλος του 19χρονου, ο οποίος δεν ήταν πλέον στη δομή καθώς ενηλικιώθηκε και μου μίλησε για την κακοποίηση. Αυτό έγινε πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Γνώριζε πως είχα πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά για αυτό με εμπιστεύτηκε».

 

Στη συνέχεια, όπως λέει, μαζί με ακόμη δύο παιδαγωγούς προσέγγισαν δικηγόρο για να τους συμβουλέψει πώς να κινηθούν.

Πηγή: Έθνος