Πρεσβεία Ουκρανίας: «Ματωμένος φάκελος» στην Αθήνα

Και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα παρέλαβε τον ίδιο μακάβριο φάκελο με άλλες πρεσβείες στην Ευρώπη

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα βρήκε έξω από την πόρτα του κτιρίου στη Φιλοθέη έναν φάκελο με αίματα. Πρόκειται για αντίστοιχο φάκελο με αυτόν που έχουν εντοπίσει σε πρεσβείες της Ουκρανίας σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και τον φάκελο έχει ήδη παραλάβει το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Την υπόθεση χειρίζεται η κρατική ασφάλεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο φάκελος περιέχει αίμα και μάτι ζώου.

«Ματωμένοι φάκελοι» σε όλη την Ευρώπη

Τέτοια πακέτα έχουν λάβει οι πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ιταλία, όπως επίσης τα γενικά προξενεία στην Νάπολη (Ιταλία), την Κρακοβία (Πολώνια) και το προξενείο στο Μπρνο (Τσεχία).

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο, δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι η «σημασία αυτού του μηνύματος μελετάται» και πρόσθεσε ότι ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα είχε δώσει εντολή όλες οι εμπλεκόμενες πρεσβείες και προξενεία να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Από ευρωπαϊκή χώρα ο αποστολέας

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρεσβεία στο Καζακστάν είχε λάβει απειλή για τοποθέτηση βόμβας, που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε.

Η πρεσβεία στις ΗΠΑ έλαβε επιστολή που περιείχε επικριτικό άρθρο για την Ουκρανία, ανέφερε ο ίδιος. Η επιστολή, όπως και οι περισσότερες από τις άλλες, προερχόταν από μία ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

in.gr