Υπερδιπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Καστοριάς της περιόδου 2022 – 2023

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ως «αναπτυξιακό που επιτυγχάνει τους στόχους της Δημοτικής Αρχής», χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης τον προϋπολογισμό του Δήμου Καστοριάς ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της π. Τρίτης, με την μειοψηφία να δηλώνει παρούσα.

Τον προϋπολογισμό του Δήμου, οικονομικού έτους 2022 – 2023, παρουσίασε στο Σώμα η διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Μαγδαλινή Πετμεζά η οποία διευκρύνισε ότι: «Το διαφορετικό που παρουσιάζει αυτός ο προυπολογισμός είναι ότι περιλαμβάνει και τις δαπάνες του Νομικού Προσώπου, που με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καταργηθεί. Αν και ο προϋπολογισμός δεν έχει πάρει την σχετική έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, υπάρχει πρόβλεψη για την μεταφορά όλων των σχετικών προγραμμάτων από το Νομικό Πρόσωπο και από την Κοινωφελή Επιχείρηση, για να υπάρχει η ανάλογη ετοιμότητα.
Παράλληλα έχει προβλεφθεί δαπάνη 250.000 ευρώ προς το Νομικό Πρόσωπο για να καταρτίσει ένα προυπολογισμό τριμήνου σε περίπτωση που καθυστερήσει η έγκριση από την Αποκεντρωμένη. Και για να λειτουργήσει μέχρι να δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ και να υπαχθεί ολοκληρωτικά στον Δήμο».

Σ’ αυτό τον προϋπολογισμό έχουν συμπεριληφθεί επίσης όλα τα κρατικά έσοδα (ΚΑΔ, ΣΑΤΑ κλπ), ενώ εντάσσονται και όλα τα έξοδα, όπως λειτουργικά, μισθοδοσίες προσωπικού κλπ, καθώς και το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως αυτό ψηφίστηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης στην τοποθέτησή του τόνισε ότι: «Ο προϋπολογισμός αυτός είναι της τάξης των 65 εκ. ευρώ περίπου, δηλ. υπερδιπλάσιος από προηγούμενους.
Μ’ αυτή την φιλοσοφία και μ’ αυτό το σκεπτικό ξεκινήσαμε για να πετύχουμε τον στόχο. Σ’ αυτό τον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνονται επίσης όλα τα έξοδα για την ένταξη των δομών στον Δήμο. Κάτι που είχαμε από την αρχή βάλει σαν στόχο, για να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα και να εξασφαλίσουμε τους εργαζόμενους που ήταν κυριολεκτικά «έρμαια» άλλων πολιτικών του παρελθόντος.

Επίσης καταρτίσαμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη του Δήμου, έτσι όπως την οραματιστήκαμε από την αρχή . Αυτός ο στόχος θεωρώ ότι επιτυγχάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν ενδεικτικά θα πω ότι ενώ το 2019 το χρηματικό υπόλοιπο του Δήμου ήταν 4.348.000 ευρώ, αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 5.800.000 ευρώ περίπου.
‘Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας συγκροτημένης οικονομικής πολιτικής, για την οποία εργαστήκαμε όλοι πολύ μεθοδικά, Διοίκηση και υπαλληλικό προσωπικό, για να βάλουμε σε αναπτυξιακή τροχιά τον Δήμο».