Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχική Μικρές Αγγελίες Χρήσιμες Πληροφορίες 6+1 παραδοσιακά κόλπα καθαρισμού που στην πραγματικότητα δεν λειτουργούν

6+1 παραδοσιακά κόλπα καθαρισμού που στην πραγματικότητα δεν λειτουργούν

Το καθάρισμα δεν είναι πάντα ευχάριστο αλλά είναι απαραίτητο για την υγιεινή σας. Διάβασε ποιες συμβουλές καθαρισμού που δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο νομίζεις.

Θέλεις να κάνεις την καθαριότητα ευκολότερη και ονειρεύεσαι την ημέρα που κάποιος ή κάτι θα λύσει όλα τα προβλήματα ακαταστασίας σου; Φυσικά και το θέλεις! Τα σημερινά προϊόντα και εργαλεία καθαρισμού είναι πολύ καλύτερα από ό,τι ήταν παλαιότερα, με νέες καινοτομίες να έρχονται στην αγορά σχεδόν καθημερινά για να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Και το διαδίκτυο είναι γεμάτο με hacks και συμβουλές που μας παρασύρουν με οράματα για καλύτερο και αβίαστο καθάρισμα. Ποιος τα σκέφτεται αυτά τα πράγματα και γιατί δεν τα είχαμε δει νωρίτερα; Κάποια βασίζονται σε λίγη επιστήμη, αλλά τα περισσότερα όχι.

Ακολουθούν hacks καθαρισμού που δεν λειτουργούν και απλώς θα σπαταλήσουν τον χρόνο και τα χρήματά σου. Κάποιες είναι ακόμη και εντελώς επικίνδυνες! Προσπεράστε τα και ακολουθήστε τις πιο λογικές συμβουλές που θα σας δώσουν ένα πολύ πιο καθαρό και ασφαλές αποτέλεσμα.

 1. Απολύμανε τα σφουγγάρια στον φούρνο μικροκυμάτων

Όπως πολλά hacks, έτσι και αυτό βασίζεται σε λίγη επιστήμη. Ναι, η υψηλή θερμότητα μπορεί να σκοτώσει ορισμένα βακτήρια, αλλά πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα εναπομείναντα βακτήρια θα αποικίσουν εκ νέου το σφουγγάρι και ενδεχομένως να γίνουν ακόμη πιο ισχυρά. Μια καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιείς μαντηλάκια μίας χρήσης, βαμβακερά ή πανιά από μικροΐνες που μπορούν να πεταχτούν στο πλυντήριο μετά από κάθε χρήση.

PIN IT

 2. Χρησιμοποίησε λακ για να αφαιρέσεις το μελάνι

Αυτό είναι ένα παλιό αλλά καλό hack που λειτουργούσε όταν η λακ για τα μαλλιά ήταν σχεδόν 100% αλκοόλη. Αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι σημερινές λακ περιέχουν λιγότερο αλκοόλ (που είναι το μαγικό αφαίρεσης μελανιού) και περισσότερα μαλακτικά, έλαια και μαλακτικά. Φύλαξε τη λακ για το updo σου και πάρε αντί γι’ αυτό την ισοπροπυλική αλκοόλη.

3. Τοποθέτησε μια μαγική γόμα στη δεξαμενή της τουαλέτας για να αφαιρέσεις τους λεκέδες

Ναι, αυτές οι μικρές λευκές γόμες είναι μαγικές για την αφαίρεση των σαπουνιών στις μπανιέρες και των σημαδιών από κραγιόνια στους τοίχους. Αλλά δεν κάνουν τίποτα στο δοχείο της τουαλέτας σας για να καθαρίσουν την τουαλέτα σου και μπορεί ακόμη και να χαλάσουν τους μηχανισμούς του καζανιού. Οι τρίφτες είναι φτιαγμένες από αφρό μελαμίνης και χρειάζονται τη δράση του αγκώνα σου για να λειτουργήσουν. Δεν διαλύονται και δεν περιέχουν συστατικά που σκοτώνουν βακτήρια ή απομακρύνουν τη βρωμιά.

4. Επικάλυψε μια εστία μαγειρέματος με κερί αυτοκινήτου για εύκολο καθαρισμό

Το λίπος και οι πιτσιλιές φαγητού μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από τις εστίες μαγειρέματος– ειδικά αν είναι τραγανές από εβδομάδες υψηλής θερμότητας. Αν έχεις βράσει, επίμενε στον άμεσο καθαρισμό και σε ένα προϊόν που κόβει το λίπος.

PIN IT

5. Το ζεστό νερό σκοτώνει όλα τα μικρόβια

Το καυτό νερό μπορεί να σκοτώσει ορισμένα βακτήρια, αλλά πρέπει να είναι πραγματικά καυτό (212 βαθμοί F) και η μολυσμένη επιφάνεια πρέπει να εκτεθεί για αρκετά λεπτά. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι οικιακοί θερμοσίφωνες είναι ρυθμισμένοι στους 120 βαθμούς F, κοροϊδεύεις τον εαυτό σου αν περιμένετε ότι το ζεστό νερό από μόνο του θα σκοτώσει τα μικρόβια. Αφού η γρίπη σαρώσει το σπίτι σου ή προετοίμασε ωμά κρέατα στην κουζίνα, πρόσθεσε ένα απολυμαντικό όπως χλωρίνη, πευκέλαιο ή φαινολικά διαλύματα (Lysol) στη ρουτίνα καθαρισμού σου.

6. Η Coca Cola είναι το καλύτερο καθαριστικό τουαλέτας

Μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα με Coca Cola (ή οποιαδήποτε ανθρακούχα σόδα); Ναι. Θα έπρεπε; Όχι. Τα περισσότερα ανθρακούχα αναψυκτικά περιέχουν μικρές ποσότητες κιτρικού και φωσφορικού οξέος που είναι αποτελεσματικά στην αργή απομάκρυνση της σκουριάς και ορισμένων λεκέδων. Ωστόσο, ένα λίτρο σόδα δεν κάνει τίποτα για να σκοτώσει τα βακτήρια και αφήνει ένα κολλώδες υπόλειμμα που μπορεί απλώς να προσφέρει τροφή για την ανάπτυξη βακτηρίων στην τουαλέτα. Μείνε στα απολυμαντικά καθαριστικά τουαλέτας- είναι καλύτερα και φθηνότερα.

 7. Το επιπλέον απορρυπαντικό θα κάνει πιο καθαρά τα ρούχα

Το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των ρούχων ή των βρώμικων πατωμάτων. Η προσθήκη επιπλέον απορρυπαντικού και καθαριστικών δυσκολεύει το ξέπλυμα και την απομάκρυνση όλων των κολλώδων υπολειμμάτων. Αν αυτό το υπόλειμμα παραμείνει στα υφάσματα ή στην επιφάνεια του χαλιού ή του δαπέδου της κουζίνας σου, λειτουργεί ως μαγνήτης βρωμιάς. Τα υφάσματα γίνονται θαμπά και τα δάπεδα προσελκύουν το χώμα πιο γρήγορα. Αντί να προσθέσεις περισσότερο, επέλεξε το καλύτερο ποιοτικό καθαριστικό για τη δουλειά, διάβασε τις οδηγίες και μέτρησε κατάλληλα. Ένα επιπλέον μπόνους, θα εξοικονόμησε χρήματα και θα κάνεις λιγότερες επισκέψεις στο κατάστημα.

The Issue