Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Ειδήσεις Διάλογοι “βόμβα” αστυνομικών με μαφιόζους και νονούς της νύχτας – Πώς έκαναν...

Διάλογοι “βόμβα” αστυνομικών με μαφιόζους και νονούς της νύχτας – Πώς έκαναν τα στραβά μάτια – Άμεση παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας οι συνομιλίες εντοπίστηκαν σε εφαρμογές όπως το Viber και το WhatsApp και αφορούσαν δολοφονημένους ανθρώπους μετά από συμβόλαια θανάτων και τα οποία οι αστυνομικοί τις κρατούσαν μυστικές.

Σε αυτές τις συνομιλίες υπάρχουν ανώτατοι αξιωματικοί που βρίσκονται ακόμα και τώρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι οποίοι φέρονται να είναι έτοιμοι ή να υποβοηθούν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά και ποινικούς.

Όπως προκύπτει μέσω των συνομιλιών, στόχος ήταν οι αστυνομικοί να κάνουν τα στραβά μάτια στη δράση αυτών των κυκλωμάτων και φυσικά με το αζημίωτο, ενώ σε πολλές από αυτές τις συνομιλίες φαίνεται οι αξιωματικοί να επικαλούνται πρόσβαση με πολιτικά πρόσωπα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι διάλογοι φωτιά

Στις 29/3/2018

Μέλος κυκλώματος: «Αρχηγέ μου, έχω αδελφικό μου φίλο βενζινοπώλη»

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: «Ό,τι γουστάρεις άμεσα»

Στις 24/5/2022

«Νονός»-έμπορος καυσίμων: «Καλημέρα»

Διοικητής ΑΤ: «Κύριε Γ, καλημέρα. Θέλω δύο ημέρες για το άτομο για να κάνει ένας δικός μου ραντεβού, να στείλουμε (σ.σ. του λαθρεμπορίου καυσίμων) υπαστυνόμο μικρό να μην το καταλάβουν. Επίσης, για τον άλλο, για οικονομική αστυνομία μου είπε ότι σύντομα θα το περάσει από οικονομική μόνος του τις επόμενες ημέρες. Οπότε με δύο άτομα εκεί και ένα θα δώσετε και ένα που θα πάει μόνος του, ό,τι και να αλλάξει, θα είστε πολύ καλά»

Στις 25/5/2022

Διοικητής ΑΤ: «Καλησπέρα κύριε Γ».

«Νονός»- έμπορος καυσίμων: «Είχα δώσει ακόμα έναν άνθρωπο (σ.σ. αστυνομικό για να προωθηθεί σε ελεγκτική θέση) και πέρασε! Μπήκε! Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Εκεί τέλος όποτε έχουμε και εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο (σ.σ. υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ασχολείται επίσης με υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων) δώσουμε κάποιον και πας και εσύ στην Δίωξη Εκβιαστών (σ.σ. ασχολείται με τους νονούς της νύχτας) να είμαστε κομπλέ».

Σημείωση: Το διάστημα των συνομιλιών φέρεται να τηλεφωνούν αξιωματικοί που υπηρετούν κοντά σε πολιτικά πρόσωπα και να ζητούν μεταθέσεις που μνημονεύονται στις συνομιλίες.

Στις 3/6/2022

Διοικητής ΑΤ: «Καλημέρα».

«Νονός»-έμπορος καυσίμων: «Αφού έχουμε τώρα έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο, στο Εκβιαστών (σ.σ. έχουν βάλει τους δικούς τους) να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ. Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία».

Στις 10/6/2022

«Νονός» – έμπορος καυσίμων: «Καλησπέρα. Τι κάνεις;».

Διοικητής ΑΤ: «Ο μεγάλος με τον Οικονόμου (σ.σ. εννοεί τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου) δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρεις αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε Θεοδωρ τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα! Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά!».

Παρέμβαση Τάκη Θεοδωρικάκου

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

DEBATER NEWSROOM