Με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Συλλόγου Φ.Σ.Φ. “Αριστοτέλης” της Φλώρινας, η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού δημοσιογράφου και διευθυντή της εφημερίδας “Εστία” Μανώλη Κοττάκη “Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή”.

 

Για το βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη, μίλησαν με εκτενείς αναφορές στο περιεχόμενό του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Φώλιας, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μάζης και ο συγγραφέας. Ενώ την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη.

 

Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή επιχειρούν μια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθμούς της διακυβέρνησης της χώρας από το 2004 έως το 2009.

Είναι το “αόρατο νήμα” που συνδέει τις υποκλοπές, τη διπλωματία  των αγωγών, το φυσικό αέριο, τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τις απειλές  κατά του πρώην Πρωθυπουργού, το βέτο στο Βουκουρέστι, το Βατοπέδι και τον Δεκέμβρη του 2008 ξετυλίγεται για πρώτη φορά μέσα από πλήθος ντοκουμέντων και νομικών κειμένων, φωτίζοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Αλλά και κάθε μορφής επιδιώξεις στην διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.