Απόλυτα θετική κρίνεται η υλοποίηση του προγράμματος “8με8” του Δήμου Καστοριάς, που κάλυψε ολόκληρη την εορταστική περίοδο με δράσεις οι οποίες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών, βάζοντας σοβαρές υποθήκες στο προσεχές μέλλον για την ανάδειξη της Καστοριάς σε κορυφαίο χειμερινό τουριστικό προορισμό.

Αυτό τονίστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησαν προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σάκης Ρήμος και οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων Σιδέρης Σμαρόπουλος και της εστίασης Άγγελος Γεωργιάδης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης: ” Η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας, μόνο τυχαίο γεγονός δεν ήταν. Αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς δράσεων, επαφών και συστηματικής προβολής σε πανελλήνια εμβέλεια που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, ώστε η Καστοριά να καταστεί ως ένας από τους πιο ελκυστικούς χειμερινούς προορισμούς. Δεν πανηγυρίζουμε, όμως πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς για να μπει η Καστοριά ακόμη πιο δυναμικά στον τουριστικό χάρτη”.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σάκης Ρήμος από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε σε συγκριτικά στοιχεία των εισιτηρίων των δομών του Δήμου Καστοριάς σε σχέση με το 2019, δήλωσε ότι: ” Ο Δήμος Καστοριάς ήταν και θα είναι παντού, ώστε να επιτυγχάνεται η προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Η λέξη κλειδί για την επιτυχία του προγράμματος είναι η συνεργασία για την καλύτερη αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, για 365 μέρες των χρόνο”.