Γκρίζες Ζώνες: “Μύλος”… οι ενισχύσεις των μηλοπαραγωγών!

O Βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας ανακοινώνει ότι: “Μετά από αποδίδουσες ενέργειες του ιδίου, συνεκτιμώντας και τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Γεωργαντά, αλλά και διαπιστώνοντας την πρόοδο της τεκμηρίωσης των απαιτούμενων στοιχείων: καθησυχάζει τους μηλοπαραγωγούς πως καταβάλλονται προσπάθειες ΣΥΝΤΟΜΑ να καταβληθούν οι μέγιστες δυνατές ενισχύσεις από το πρόγραμμα deminimis”

Για το ίδιο θέμα η βουλευτής του Σύριζα Ολυμπία Τελιγιορίδου δηλώνει οτι: “Συνεχίζεται η πολιτική κοροϊδίας, των μηλοπαραγωγών της Καστοριάς, διότι σύμφωνα με το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την νέα ΚΑΠ, τα μήλα, πλην ΠΟΠ – ΠΓΕ που καλλιεργούν, εξαιρούνται από την ενίσχυση του σχετικού προγράμματος”!

Ενώ ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει οτι: “Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου για την ενίσχυση τωμ μηλοπαραγωγών της Π.Ε. Λάρισας, ζητούμε την άμεση υποστήριξη και των παραγωγών της Καστοριάς, βάσει των δεσμεύσεων του υπουργού κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο στις 24 Νοεμβρίου 2022 παρουσία του Δημάρχου”.

Ποια από τις τρεις εκδοχές ισχύει, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιόττηα. Πάντως αν κρίνουμε με το… πλειοψηφικό, θα πρέπει να πούμε ότι το κυβερνητικό “δούλεμα” προς τους μηλοπαραγωγούς της Καστοριάς, πάει σύννεφο…

Αλλά και οι… διαβεβαιώσεις του Ζήση Τζηκαλάγια θυμίζουν εκείνη την ατάκα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που έλεγε ο βουλευτής Καλοχαιρέτας, με την χαρακτηριστική φράση: “Ετελείωσε – ετελείωσε”…

Αφού πρώτα σημείωωε τα αιτήματα των ψηφοφόρων του στο… πακέτο των τσιγάρων του!

Από της Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας