Γκρίζες Ζώνες: ► Τα Ραγκουτσάρια βγάζουν δήμαρχο… και όχι βουλευτή!

Δεν είναι μόνο οι πιθανοί αντίπαλοι του δημάρχου Γιάννη στις δημοτικές εκλογές που…. ενοχλήθηκαν από την επιτυχημένη διοργάνωση του καρναβαλιού, είναι και οι εν δυνάμει υποψήφιοι «γαλάζιοι» βουλευτές που δεν είδαν με καθόλου «καλό μάτι» την εκτόξευση της δημοτικότητας του δημάρχου!

Ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις των οιωνοσκόπων, για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην εκλογική περιφέρεια της Καστοριάς, που τοποθετούν την εκλογική δύναμη της Ν.Δ. όχι πάνω από το 35% την πρώτη Κυριακή!
Τότε αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί η αδήριτη ανάγκη για ριζική ανανέωση του ψηφοδελτίου που θα έχει και την νομιμοποίηση της λαϊκής ετυμηγορίας.

Αυτό το σενάριο, απόλυτα ρεαλιστικό, είναι που κάνει τους υποψήφιους της Ν.Δ. να έχουν χάσει, κυριολεκτικά, τον ύπνο τους!
Γι’ αυτό και οι… σουρεαλιστικές δηλώσεις και των τριών (η τέταρτη εξαφανίστηκε λόγω…. μονοεδρικής) κατά την διάρκεια της παρέλασης των καρναβαλιστών. ‘Οπου ο μεν βουλευτής Ζήσης απέδωσε την επιτυχία της διοργάνωσης στην….. δική του παρουσία στο βουλευτικό αξίωμα! Η δε διευθύντρια Μαρία στην…. Κυβέρνηση (δηλ. στον εαυτό της} που δημιούργησε το… οικονομικό περιβάλλον για το λαϊκό ξεφάντωμα των καρναβαλιστών! Ενώ ο τρίτος της
παρέας Βασίλης άφησε να εννοηθεί ότι «θα μπορούσε και καλύτερα»!

Ευτυχώς με παρέμβασή του ο πρώην δήμαρχος Μανώλης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι….
‘Εστω κι αν χρειάστηκε να… μετριάσει την επιτυχία του «δικού» του καρναβαλιού συγκρίνοντας το μ’ αυτό που περνούσε από μπροστά του εκείνη την ώρα…..

 

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας