Γρεβενά: Σε Ελλάδα και Ιταλία τα όργανα του 6χρονου Θωμά – Ολοκληρώνεται η δωρεά

Ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά υπέκυψε και οι γονείς του, αποφάσισαν να δώσουν άδεια για τη δωρεά οργάνων του παιδιού τους. Το μεγαλείο της ψυχής της, προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση…

O 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά πάλεψε στα χέρια των γιατρών αλλά δεν τα κατάφερε. Ανήμερα των Θεοφανείων οι γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό και ενημέρωσαν τους γονείς του. Εκείνοι χωρίς να το σκεφτούν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, για να ξεκινήσει η δωρεά οργάνων. Για να ζήσουν άλλα παιδιά μέσα από τον θάνατο του γιου τους. Το μεγαλείο της ψυχής τους, μέσα σε αυτό τον Γολγοθά που ανεβαίνουν συγκλόνισε γιατρούς και συγγενείς τους.

Το βράδυ του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς οργάνων του 6χρονου από τα Γρεβενά. Ομάδα γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα.

Το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στην Ιταλία, ενώ οι κερατοειδείς και τα νεφρά σε λήπτες στην Ελλάδα. Επί τρεις μέρες το αγοράκι έδινε μεγάλη μάχη για τη ζωή του.

Όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς τα δυσάρεστα για το παιδί τους, εκείνοι χωρίς δεύτερη σκέψη συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους.

«Η θλίψη μου είναι μεγάλη για την απώλεια του παιδιού, έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, από μια σπουδαία επιστημονική ομάδα που διαθέτουμε στη ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΠ με επικεφαλής τον κ. Ηλιάδη. Σε αυτή τη σημαντική ημέρα για τη Χριστιανοσύνη, τα Θεοφάνεια, εκδηλώθηκε το μεγαλείο της ψυχής των γονέων του 6χρονου, που συναίνεσαν στη δωρεά των οργάνων και δίνουν τη δυνατότητα να ζήσουν άλλα παιδάκια», δήλωσε στην εφημερίδα Πελοπόννησος ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

«Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, προσθέτοντας: «Ενημερώθηκαν τι είναι η δωρεά οργάνων και χωρίς δεύτερη κουβέντα συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού. Αυτό είναι το συγκλονιστικό. Είναι και τα Θεοφάνεια, είναι σημαδιακά».

www.newsit.gr