Και κει που όλα κυλούσαν ομαλά στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Καστοριάς και όλοι είχαν αποδεχθεί την λίστα των υποψηφίων της μονοεδρικής, με σειρά εκλογής από τις προηγούμενες εκλογές, ήρθαν τα μαντάτα από του Μαξίμου,που έφεραν τα πάνω – κάτω στο…. αλήστου μνήμης Μητρώο στελεχών του κόμματος!
Ο Βασίλης φεύγει…. Η Αγνή έρχεται…. Κάτι δηλ. σαν την νύχτα με το ουίσκυ στην γνωστή διαφήμιση!
Αυτό με μια… δεύτερη ανάγνωση ερμηνεύεται ως εξής: Οι ενδεχόμενες απώλειες της Ν.Δ. στην μονοεδρική της Καστοριάς προς τα δεξιά, πρέπει να καλυφθούν με διεύρυνση προς τα αριστερά…. Και πιο κατάλληλη για αυτό τον ρόλο, δεν μπορεί να είναι άλλη από την πασοκογενή κ. Αγνή Κανδύλη. Εν αντιθέσει προς τον κ. Βασίλη Τσιφλικιώτη, που αν και εκλέχθηκε τρίτος και με διπλάσιες από την κ. Κανδύλη ψήφους, στις προηγούμενες εκλογές, έχει πιο συντηρητικές καταβολές και αυτό προφανώς θεωρείται… μειονέκτημα για κάποιον που πολιτεύεται στην Καστοριά του 2023!
‘Όμως το εκλογικό σήριαλ της Καστοριάς δεν τελειώνει εδώ….
Τα περισσότερα επεισόδια μεταφέρονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. ‘Όπως και οι αποτυχόντες των εθνικών εκλογών…. Οι οποίοι ενδέχεται να τεθούν ακόμα και επικεφαλής συνδυασμών σε δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια!
Και τότε Κύριος οίδε τι μπορεί να επακολουθήσει….
Αλλά και ούτε τι μπορεί να προηγηθεί στις εθνικές εκλογές αν επαληθευτούν αυτά τα σενάρια….

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας