Κοροναϊός: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη του Μαξίμου – Μάσκες, τεστ, ανάλυση λυμάτων

Όπως έγινε γνωστό θα υιοθετηθούν και στη χώρα μας μέτρα για τον κοροναϊό που συστήνει η ΕΕ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Oλοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Μαξίμου. Όπως έγινε γνωστό, θα εφαρμοστούν οι συστάσεις της ΕΕ αναφορικά με τους ταξιδιώτες από την Κίνα που παρατηρείται έξαρση του κοροναϊού.

Ειδικότερα θα απαιτείται αρνητικό τεστ 48 ωρών πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Παράλληλα, η ΕΕ εισηγείται να διενεργείται έλεγχος των λυμάτων στα αεροδρόμια με διεθνείς πτήσεις και αεροσκάφη που φτάνουν από την ασιατική χώρα.

Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας όπου θα εξειδικεύει τα μέτρα.

Η έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα μετά την άρση των περιορισμών κατά του κοροναϊού, έχει οδηγήσει αρκετές χώρες της Δύσης να λάβουν μέτρα με το Πεκίνο να αντιδρά κάνοντας λόγο για προσβλητικές κινήσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την αρχή της πανδημίας στην Κίνα έχουν καταγραφεί μόλις 5.250 θάνατοι από κοροναϊό. Δυτικά ερευνητικά κέντρα εκτιμούν πως καθημερινά πεθαίνουν περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι, ενώ οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες αναφέρουν ακόμη και 2 εκατομμύρια θανάτους το 24ωρο.

in.gr