Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Μικρές Αγγελίες Χρήσιμες Πληροφορίες Μην πετάς το φακελάκι τσαγιού- Μπορεί να δώσει ζωή στα φυτά σου...

Μην πετάς το φακελάκι τσαγιού- Μπορεί να δώσει ζωή στα φυτά σου με τον πιο eco friendly τρόπο

Τα είδη φυτών για εσωτερικό χώρο, το φως, το πότισμα και η θερμοκρασία είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου.

Ποιος δεν θέλει να έχει ένα μικρό κομμάτι φύσης στο σπίτι του; Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν μια τέλεια πινελιά στην διακόσμηση δίνοντας χρώμα και ζεστασιά. Χρειάζεται όμως να είσαι σωστά ενημερωμένη και να γνωρίζεις όσους περισσότερους κανόνισες γίνεται γι’ αυτά ώστε να τα κρατήσεις ζωντανά στο χώρο σου.

Μελέτη Journal of Psychological Anthropology, αναφέρει ότι η αλληλεπίδραση με τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ψυχολογικού και φυσιολογικού στρες και του άγχους. Ωστόσο, πρέπει να λάβεις υπόψη αρκετούς παράγοντες για να βρεις το κατάλληλο φυτό για εσένα και τον χώρο διαβίωσής σου.

Πώς μπορείς λοιπόν να διατηρήσεις τα φυτά ζωντανά και υγιή και να κρατήσεις μακριά τα στρες; 

Φυτά εσωτερικού χώρου PIN IT

 1. Κάνε έρευνα για το φυτό που θες να αγοράσεις

Τελικά, η έρευνα είναι το κλειδί για την κατανόηση ποια φυτά θα λειτουργήσουν καλά υπό τις συνθήκες του χώρου διαβίωσής σου. Θυμήσου ότι έχεις να κάνεις με ζωντανά πράγματα που μπορεί να είναι ιδιοσυγκρασιακά και απαιτητικά. Αλλά προτού ξεκινήσεις τις αγορές φυτών αναρωτήσου τι είδος κατηγορία ανθρώπου είσαι με τα φυτά. Σου αρέσουν τα απλά ή τα ευχάριστα; Έχεις την τάση να ξεχνάς την φροντίδα τους και πανικοβάλλεσαι όταν χρειάζονται λίγο νερό; Ανάλογα λοιπόν σε ποια κατηγορία ανήκεις μπορείς να επιλέξεις ένα λιγότερο απαιτητικό φυτό. Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο που θες να τοποθετήσεις το φυτό.

Διακόσμηση με φυτά PIN IT

 2. Το φως είναι σημαντικό

Φυσικά, κάθε φυτό χρειάζεται λίγο φως για να ευδοκιμήσει, αλλά μερικά απαιτούν περισσότερο φυσικό φωτισμό από άλλα. Η επιλογή του σωστού φυτού για τον χώρο σου θα εξαρτηθεί από το πού ζεις και πόσο φυσικό φως παίρνει το σπίτι σου. Εάν τυχαίνει να ζεις σε ένα κτίριο που δεν έχει πρόσβαση σε πολύ φως, μην ανησυχείς. Πολλά πλατύφυλλα φυτά ευδοκιμούν σε πιο σκοτεινούς χώρους χάρη στο μέγεθος των φύλλων τους. Το μεγάλο πλάτος καλύπτει κάθε διαθέσιμο φως, βοηθώντας το να αναπτυχθεί.

Απλές συμβουλές για να διατηρήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας υγιή σε οποιαδήποτε κατάστασηPIN IT

 3. Να καθαρίζεις τα φύλλα

Με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, δεδομένου ότι τα φυτά προορίζονται να ευδοκιμήσουν στη φύση και δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοια περιποίηση. Ωστόσο, όταν ένα φυτό μεταφερθεί σε εσωτερικό χώρο, οι συνθήκες επιβίωσής του αλλάζουν. Ο βασικός λόγος για να καθαρίσεις τα φύλλα είναι να αποτρέψεις τη συσσώρευση βρωμιάς, σκόνης, ακόμη και λάσπης, που μπορεί να λειτουργήσει ως εμπόδιο ενάντια στο άμεσο ή έμμεσο φως. Επιπλέον, είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά, τα φυτά πρέπει να μπορούν να φωτοσυνθέτουν! Ο καθαρισμός των φυτών εσωτερικού χώρου είναι μια απλή διαδικασία που περιλαμβάνει ένα υγρό πανί και ένα απαλό άγγιγμα.

Καθάρισε τα φυτά PIN IT

 4. Διάλεξε την σωστή γλάστρα

Η γλάστρα στην οποία ήρθε το φυτό εσωτερικού χώρου είναι πιθανότατα διαφορετική από τη γλάστρα στην οποία θα έπρεπε να παραμείνει. Κατά κανόνα η γλάστρα θα πρέπει να είναι 1 ίντσα πιο φαρδιά από τη μάζα της ρίζας του φυτού σου. Με πιο απλά λόγια, η γλάστρα που θα επιλέξεις θα πρέπει να προσφέρει στο φυτό εσωτερικού χώρου σου αρκετό χώρο για να ανθίσει. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι πόσο νερό χρειάζεται κάθε φυτό. Κάθε φυτό έχει ατομικές ανάγκες σε νερό.

Γλάστρα και φυτό PIN IT

 5. Κράτησέ το μακριά από τα κατοικίδια

Για να κρατήσεις μακριά το κατοικίδιό σου από το φυτό υπάρχει λύση και ονομάζεται «χυμός λεμονιού». Ναι καλά διάβασες. Ο αραιωμένος χυμός λεμονιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού μπορεί να ψεκαστεί στο χώμα των φυτών εσωτερικού χώρου για να κρατήσεις μακριά τα σκυλάκια σας. Προσοχή όμως, εάν έχεις γάτα αυτό διάλυμα μπορεί να είναι επικίνδυνο. Εναλλακτική λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να κρεμάσεις τη γλάστρα ή απλά να τοποθετήσεις το φυτό σε ψηλή επιφάνεια.

Φυτά και κατοικίδιο PIN IT

Διάβασε επίσης:

Κάνε το σπίτι σου φιλικό προς το περιβάλλον με οικολογικές ιδέες διακόσμησης

Το σπίτι σας μπορεί εύκολα να γίνει φιλικό προς το περιβάλλον, αρκεί να αναζητήσεις δημιουργικούς τρόπους συνδυάζοντάς τους με την προσωπική σου πινελιά. Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη και φτιάξε έναν μικρό παράδεισο από πράσινα υλικά στο σπίτι.

Επέλεξε τα vintage pre-loved έπιπλα. Είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσει το σπίτι σου οικολογική συνείδηση. Εάν συνδυάσεις την διακόσμηση με vintage πινελιές θα φαίνεται ταυτόχρονα το δωμάτιο κομψό και θα κοστίσει πολύ λιγότερο από την αγορά ολοκαίνουργιων επίπλων. Συγκεκριμένα επέλεξε έπιπλα που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Αν πάλι σκέφτεσαι να ανανεώσεις το χώρο σου με τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα σου τότε ανάδειξε τη δημιουργική σου πλευρά. Μπορείς να βάψεις ξανά το ξύλινο τραπεζάκι ή να ξαναχρωματίσεις την καρέκλα για να ταιριάζει με τη νέα σου διακόσμηση.

PIN IT

Μην ξεχνάς ότι τα vintage έπιπλα με την πάροδο του χρόνου αποκτούν μεγαλύτερη αξία!

Tips: Ουδέτερες αποχρώσεις, λιτός σχεδιασμός και υλικά όπως το ακατέργαστο ή ανακυκλώσιμο ξύλο, ο φελλός, οι ψάθες, τα φυτά εσωτερικού χώρου, προωθούν την έννοια της χαλάρωσης, μπορούν να ντύσουν το χώρο με ζεστασιά.

theissue.gr