Π.Ε.  Καστοριάς:  Ειδικός  Συνεργάτης «καίει» Κοζατσάνη και Κασαπίδη!

Σε μπούμερανγκ εναντίον των πολιτικών προϊσταμένων του, που τον καλύπτουν, γύρισε η πρωτοβουλία (:) του «ειδικού συνεργάτη» της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, να συντάξει και να….υπογράψει ο ίδιος  «αντ’ αυτής» μια απαξιωτική εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο  για την μέχρι τώρα πορεία της  ΑΝ.ΚΑΣ. της οποίας πρόεδρος τα τρία τελευταία χρόνια είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος.

 

Το οξύμωρο είναι ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξαν δύο εισηγήσεις από πλευράς Αντιπεριφέρειας! Η αρχική με ημερομηνία 30 – 11 – 2022 που, όπως παραδέχθηκε η κ. Κοζατσάνη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συντάχθηκε και στάλθηκε «εν τη απουσία της» από τον ειδικό συνεργάτη και αναφέρει επί λέξει τα εξής:

“Η εταιρεία είναι ενεργή, απασχολεί μόνιμο προσωπικό και συμβασιούχους, τους οποίους
χρησιμοποιεί κατ΄ έργο. Η εταιρεία ενώ θα έπρεπε να αποτελεί εργαλείο υλοποίησης και
ωρίμανσης μελετών, για την παραγωγή τεχνικών έργων αλλά και δράσεων πολιτιστικού,
τουριστικού, ενημερωτικού και κοινωνικού χαρακτήρα (στα πρότυπα της ΑΝΚΑΣ), δυστυχώς τα
τελευταία δώδεκα (12) χρόνια, έχει απαξιωθεί από το σύνολο των τοπικών φορέων της
Καστοριάς, και έχει αναλωθεί στην υλοποίηση μόνο του τοπικού προγράμματος Leader.”

Ενώ στο δεύτερο έγγραφο με ημερομηνία 15 – 12 – 2022 που αναγνώστηκε από την κ. Κοζατσάνη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απαλείφονται όλα τα επίμαχα σημεία και παρουσιάζεται από την ίδια ως…. «ορθή επανάληψη»!

“Η εταιρεία είναι ενεργή, απασχολεί μόνιμο προσωπικό και συμβασιούχους, τους οποίους
χρησιμοποιεί κατ΄ έργο. Η εταιρεία είναι ενεργή, και συμβάλει ενεργά στην αναπτυξιακή
προοπτική του τόπου, μέσω του τοπικού προγράμματος Leader.”

Το γεγονός των δύο εγγράφων, που το ένα αναιρεί το περιεχόμενο του άλλου εξ επι τούτου, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον περιφερειακό σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Λάσση, ο οποίος ευλόγως αναρωτήθηκε:

 

-Επειδή πρόσεξα μια ουσιαστική διαφοροποίηση ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη εισήγησή σας, θα ήθελα να ρωτήσω τι άλλαξε σε 15 μέρες από τις αρχικές σας θέσεις για την ΑΝ.ΚΑΣ και προέκυψε η «ορθή επανάληψη»;

 

-Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε με παρέμβασή του και ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑΣ. κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, ως άμεσα θιγόμενος, από τα «εξ οικείων» βέλη που δέχεται μετά την απομάκρυνσή του από την θέση του αντιπεριφερειάρχη.

 

Η απάντηση της κ. Κοζατσάνη άφησε εμβρόντητο το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων απ΄ όλες τις πτέρυγες.

 

Η κ. Κοζατσάνη, στην προσπάθειά της να καλύψει τον δοτό  συνεργάτη της που δείχνει τάσεις αυτονόμησης  εντός της  περιφερειακής διοίκησης, κατέφυγε σε παιδαριώδη επιχειρήματα που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την ίδια!

 

Πιο συγκεκριμένα, στην δευτερολογία της αποκάλυψε ότι: «Πολλές φορές, όταν απουσιάζω, πολλά έγγραφα έχω έμπιστα άτομα που τα προωθούν… Παίρνω την ευθύνη επάνω μου που το συγκεκριμένο δεν το διάβασα πριν αποσταλεί… Θεωρώ ότι ήταν πολύ άδικο όλο αυτό, διότι η ΑΝ.ΚΑΣ διαχειρίστηκε ικανοποιητικά το Πρόγραμμα….»

 

-Με παρέμβασή του ο πρώην περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Καρυπίδης ζήτησε από την κ. Κοζατσάνη να αποκαλύψει τον συντάκτη και αποστολέα της πρώτης εισήγησης αλλά εκείνη το απέφυγε με ανωνυμία  για «ένα υπάλληλο», προκαλώντας την εύλογη αντίδραση του πρώτου, ο οποίος έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή «όταν επιτρέπουμε σε συνεργάτες να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις»!

 

Η προσπάθεια του περιφερειάρχη να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης μάλλον έπεσε στο κενό… Αφού ουδείς επείσθη από τις εξηγήσεις της κ. Αντιπεριφερειάρχη και όλοι αναρωτιούνται δικαίως: Ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτή την (έρμη) Αντιπεριφέρεια;

 

Δείτε τα έγγραφα