Πέταξε το κοριτσάκι της στον Αλιάκμονα και μετά έκανε αλλαγή χρόνου σε ξενοδοχείο

Πώς φτάσαμε στη σύλληψη της παιδοκτόνου στη Βέροια – «Ολοι αναρωτιόμασταν πώς είναι δυνατόν αυτή η μητέρα να μεγαλώνει ένα παιδί» λέει στο protothema.gr φίλος της οικογένειας  

«Παγωμένη» είναι η τοπική κοινωνία της Βέροιας από την είδηση ότι μία μητέρα 29 ετών πέταξε το βρέφος της, ένα κοριτσάκι μόλις 11 μηνών, στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 29χρονη γυναίκα έφυγε με το κοριτσάκι από το χωριό Σταυρό Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της. Στη συνέχεια η γυναίκα φέρεται να πήγε στο φράγμα του Αλιάκμονα και να εγκατέλειψε το παιδί στα παγωμένα νερά. Αμέσως μετά, έφυγε για Αλεξάνδρεια και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Την επομένη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, επέστρεψε στο σπίτι της χωρίς το παιδί. Σε ερωτήσεις των γονέων της για το πού βρίσκεται το παιδί, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η γυναίκα αρχικά έπεφτε σε αντιφάσεις, υποστηρίζοντας ότι το μωρό το είχε αφήσει σε άλλο σημείο αλλά μετά από πιέσεις των αστυνομικών ομολόγησε ότι έριξε το μωρό μέσα στον ποταμό Αλιάκμονα.

Τελικά το βρέφος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο φράγμα του Αλιάκμονα και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Οι κάτοικοι του χωριού, όπου ζούσε η 29χρονη Ελευθερία, δηλώνουν σοκαρισμένοι, ωστόσο, όπως λένε, γνώριζαν ότι η γυναίκα είχε πολλά προβλήματα και έχρηζε ψυχιατρικής βοήθειας.

«Καιρό τώρα όλοι αναρωτιόμασταν πώς είναι δυνατόν αυτή η μητέρα που έχει ανάγκη από ψυχιατρική βοήθεια κι αντιμετωπίζει κι άλλου είδους προβλήματα, να μεγαλώνει ένα παιδί; Την Ελευθερία την ξέρουμε όλοι εδώ στο χωριό. Γνωρίζουμε τα προβλήματά της, τους αγώνες της με τα νοσοκομεία και τα προβλήματα της οικογένειας. Κάποια στιγμή μαθαίνουμε ότι μένει έγκυος από έναν άντρα από το διπλανό χωριό. Στη συνέχεια, αυτός αναγνώρισε το μωρό αλλά το παιδάκι μεγάλωνε με τη μάνα, τη γιαγιά και τον παππού της μάνας. Ένα πανέμορφο κοριτσάκι, το βλέπαμε όταν το πήγαινε βόλτες ο παππούς της Ελευθερίας. Δεν ξέρουμε , τι να πούμε πια. Προσπαθούσαμε κάποιοι από το χωριό να βοηθήσουμε αλλά η κατάσταση ήταν δύσκολη. Προφανώς η κοπέλα με τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει βγήκε εκτός εαυτού και την «πλήρωσε» το αγγελούδι» λέει στο protothema.gr ο κ.Γιώργος φίλος της οικογένειας και κάτοικος του χωριού.

Πηγή:protothema.gr