Σιγά το Νεστόριο κοιμάται…

Οι γιορτές κοντεύουν στο τέλος τους και ο νέος χρόνος βρήκε το Νεστόριο μέσα στην γνωστή μιζέρια .

Η είσοδος του χωριού και αυτές τις γιορτινές μέρες έκανε οικονομία στα φώτα.

Ο γιορτινός στολισμός  με το ζόρι και επιλεκτικά.

Και να μην πω για το  διήμερο έθιμο των καρναβαλιών της πρωτοχρονιάς,  που έγινε μία μέρα αντί δύο και την  πρώτη μέρα μόνο   δύο ώρες με τα όργανα και πέντε ανθρώπους.

Ευτυχώς και  κάποιος που γιόρταζε πρωτοχρονιά, γλέντησε στην αυλή του με τα όργανα και ακούστηκε μουσική στο χωριό.

Στο τουριστικό κατά τα άλλα Νεστόριο αυτές τις ημέρες έμειναν αρκετές δεκάδες ξένος κόσμος που δεν είχε να δει τίποτε εδώ.

Ρωτούσαν γιατί όλος ο Νομός έχει εκδηλώσεις και εδώ τίποτε…

Δυστυχώς μόνο η διαμονή μας έμεινε  ( και δεν ξέρω για πόσο ακόμη) , αφού και για φαγητό οι επιλογές είναι ελάχιστες.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε πως θα φέρουμε τουρισμό στο Νεστόριο , μονοπάτια , φύση, βουνό… όλα καλά στα λόγια , στα έργα πάμε  πίσω.

Στον Δήμο  Καστοριάς και ‘Αργους Ορεστικού  και στα Δημοτικά τους Διαμερίσματα οι εκδηλώσεις είναι πολλές, όλες τις ημέρες  και μάλιστα μέχρι αργά το βράδυ.   Αν ήταν όλες επιτυχημένες ή όχι δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Σκέφτηκαν, συζήτησαν, Προγραμμάτισαν, πλήρωσαν, εκτέλεσαν.

Στους δρόμους οι μπάντες παίζουν και οι παρέες κάνουν τζερτζελέ. Εδώ και εκεί ξεπηδά μια φωτιά και τα ψησίδια σπάνε την μύτη. Οι ξένοι εντυπωσιάζονται, συμμετέχουν στις παρέες, χορεύουν και διασκεδάζουν μαζί τους.

Αυτές οι εικόνες μένουν στο μυαλό, αυτά θα περιγράψουν στην επιστροφή τους μαζί με τις άλλες ομορφιές του τόπου μας, αυτά θα κάνουν  και άλλους να θέλουν να έρθουν στην Καστοριά.

Εμείς στο Νεστόριο κοιμόμαστε… σας παρακαλώ μη κάνετε πολύ φασαρία και μας ξυπνάτε….

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΓΑΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ