Το «μήλο της ‘Έριδος» και ο «εμφύλιος» της Περιφέρειας! (Toυ Δημήτρη Ιατρίδη)

Οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, που εκφράζουν την βεβαιότητα της επανεκλογής του στο ίδιο αξίωμα – και μάλιστα από την…. πρώτη Κυριακή – εμπεριέχουν όχι μόνο μια ουτοπική αντίληψη της πραγματικότητας αλλά και μια σαφή περιφρόνηση των κριτηρίων του εκλογικού σώματος, τα οποία τα θεωρεί περίπου ως «δεδομένα»!

Αναζητώντας μια δεύτερη εκλογή, που θα επιβεβαιώσει ότι η πρώτη δεν ήταν συγκυριακή, ο κ. Κασαπίδης καλλιεργεί τον μύθο του «αήττητου», προκειμένου να συσπειρώσει το εσωτερικό του και να αποτρέψει φυγόκεντρες τάσεις προς άλλους σχηματισμούς, που σίγουρα θα προκύψουν από τον ίδιο χώρο, αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές.

Κατά πόσο είναι εφικτός αυτός ο στόχος, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από πολλές άλλες παραμέτρους οι οποίες θα καθορίσουν και την δυναμική του συνδυασμού του, να επαναλάβει τον θρίαμβο των προηγούμενων εκλογών. Διότι, εκτός από την φυσιολογική φθορά, υπάρχει και το κριτήριο της διαχείρισης της εξουσίας από τον ίδιο που του εμπιστεύθηκε ο λαός και μάλιστα με… ηγεμονικά ποσοστά! Και εδώ εντοπίζονται ορισμένες ανεξήγητες «μαύρες κηλίδες» που δύσκολα ξεπλένονται με το χαμηλού ύφους πολιτικό του προφίλ. Αλλά και η επιμονή του να διατηρεί από την αρχή της θητείας το ίδιο πρόσωπο σε ρόλο…. «κομισάριου» δίπλα (αν όχι υπεράνω) του αιρετού αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, με την ιδιότητα του «ειδικού συνεργάτη», ως «πανταχού παρόντα και τα πάντα πληρούντα»! ‘Όπως αυτό αποδείχθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου ο εν λόγω εισηγήθηκε εν αγνοία της αντιπεριφερειάρχη κατά της ΑΝ.ΚΑΣ. προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων ακόμα και από στελέχη της ομάδας του περιφερειάρχη.

Το γεγονός αυτό εξόργισε σύσσωμη την Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, διότι, εκτός των άλλων, ο περιφερειάρχης είχε τάξει την θέση του ειδικού συνεργάτη και σε ένα άλλο υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, για το δεύτερο μισό της θητείας του! Χωρίς, όμως να κρατήσει τον λόγο του…. Εξωθώντας τα πράγματα στα άκρα, διότι η θέση αυτή, εκτός από επίζηλη, είναι και… υψηλόμισθη με 2100 ευρώ το μήνα! Η μη εκλογή του Γιώργου Κασαπίδη από την πρώτη Κυριακή, όπως είναι και το πιο φυσιολογικό και με τον κομματικό μηχανισμό της Καστοριάς από ανόρεχτο έως αδιάφορο απέναντί του, δύσκολα θα πεισθεί ο «δεξιός» ψηφοφόρος μόνο από τις…. .επιχορηγήσεις του περιφερειάρχη προς τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, να επαναλάβει τον προηγούμενο άθλο….