Τσίπρας: Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές – «Έκπτωτη η κυβέρνηση»

«Τέτοια κατάσταση σήψης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Δηλώνουμε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτήν την εκτροπή ακόμα και αν 156 βουλευτές αποφάσισαν σχετικά. Η κυβέρνηση για μας είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία στιγμή παραπάνω. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές άμεσα σε τρεις εβδομάδες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε την κυβέρνηση εκτροπής

«Μεταφέρουμε την πρόταση μομφής στον λαό. Όσο ο κ. Μητσοτάκης το αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μίας κυβέρνησης εκτροπής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από ψηφοφορίες που αφορούν το νομοθετικό έργο της Βουλής.

«Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα και να δημιουργήσουν τείχος προστασίας της δημοκρατίας. Η δημοκρατία είναι ζωντανή όσο βρίσκεται στην υπεράσπιση του κάθε πολίτη», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή από εδώ και πέρα.

«Αντιμετωπίσαμε θεσμικά το σκάνδαλο. Το πρώτο σκάνδαλο που αφορά τη λειτουργία των θεσμών. Ζητήσαμε παντού απαντήσεις. Θεσμική απόφαση ήταν να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα που μάς παρέχει ο κανονισμός της Βουλής. Καμία απάντηση δεν πήραμε από τον πρωθυπουργό της χώρας. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε αποχή από τη Βουλή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

in.gr