Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχική Μικρές Αγγελίες Χρήσιμες Πληροφορίες 5 φυτά για να τοποθετήσεις στο μπάνιο σου και να απολαμβάνεις την...

5 φυτά για να τοποθετήσεις στο μπάνιο σου και να απολαμβάνεις την απόλυτη spa εμπειρία

Αυτά τα 5 φυτά θα ευδοκιμήσουν στα υψηλά επίπεδα υγρασίας του μπάνιου σου.

Γιατί κάθε δωμάτιο του σπιτιού η ενέργειά μας αναζητά πάντα την επίσης καλή ενέργεια της φύσης. Γι΄αυτό και τα φυτά εσωτερικού χώρου κατέχουν μια ξεχωριστή θέση όχι μόνο στην καρδιά μας αλλά και στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Η τάση του nature living έχει τα τελευταία χρόνια αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές και ολοένα και περισσότεροι interior designers την υιοθετούν στα σπίτια που δημιουργούν.

Μπορεί να μην ξοδεύεις τόσο χρόνο μέσα στο μπάνιο όσο το σαλόνι ή την κουζίνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το δωμάτιο πρέπει να είναι βαρετό. Το πράσινο είναι ένας τρόπος για να προσθέσει αυτή την αίσθηση spa και στο μπάνιο σου! Στην πραγματικότητα, είναι το τέλειο περιβάλλον για πολλά διαφορετικά είδη φυτών εσωτερικού χώρου. Εξάλλου, πολλά φυτά λατρεύουν τη ζεστασιά και την υγρασία. Μπορείς λοιπόν να τα τοποθετήσεις στο περβάζι του παραθύρου, σε κάποιο ράφια που έχεις στο μπάνιο ή δοκίμασε μια κρεμαστή γλάστρα αν δεν έχετε χώρο στον πάγκο σου. Ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό είναι το καλύτερο για φυτά που τους αρέσει το έντονο φως.  Αν το μπάνιο σου δεν έχει φαρδιά, ηλιόλουστα παράθυρα, δεν πειράζει καθώς πολλά φυτά θα προσαρμοστούν σε συνθήκες μέτριου ή χαμηλού φωτισμού.

φυτά στο μπάνιοPIN IT

Και να θυμάσαι: Να είσαι προσεκτική με το υπερβολικό πότισμα των φυτών στο μπάνιο, γιατί δεν θα στεγνώσουν τόσο γρήγορα όσο εκείνα σε άλλα μέρη του σπιτιού λόγω των φυσικά υψηλότερων επιπέδων υγρασίας. Έλεγχε τα φυτά σου περίπου κάθε εβδομάδα για να δεις πόσο ξηρό είναι το χώμα. Τα περισσότερα φυτά προτιμούν να είναι κάπως στεγνό το χώμα μεταξύ των ποτισμάτων  και σε κανέναν δεν αρέσει να είναι πνιγμένο στο νερό.

Αυτά τα 5 φυτά είναι ιδανικά για ομορφύνουν το μπάνιο σου

1.Αράχνη

φυτο αράχνηPIN IT

Το παλιομοδίτικο φυτό αράχνη δεν έχει βγει ποτέ από τη μόδα γιατί είναι τόσο εύκολο να αναπτυχθεί. Προτιμά το έντονο φως, αλλά θα προσαρμοστεί σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Όταν αναπτυχθούν τα μικροσκοπικά νέα φυτάρια, κόψε τα και τοποθέτησέ τα στο χώμα για να δημιουργήσεις νέα μωρά φυτά. Διατήρησέ το ελαφρώς υγρό κατά την άνοιξη έως το καλοκαίρι και λίγο πιο στεγνό τον χειμώνα.

2.Αγγλικός κισσός

English IvyPIN IT

Ο αγγλικός κισσός φαίνεται υπέροχος σε κρεμαστά καλάθια ή σε μια γλάστρα. Ορισμένες ποικιλίες έχουν διαφορετικά και πολύ εντυπωσιακά σχέδια στα φύλλα τους. Δώστου μέτριο φως και άφησέ το  να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στα ποτίσματα.

3. Φυτό πουά

φυτά ιδανικα για το μπάνιοPIN IT

Αν θέλεις λίγο χρώμα να ντύνει το μπάνιο σου, ένα όμορφο μικρό πουά φυτό, με τις ροζ ή κόκκινες πιτσιλιές του, είναι ο καλύτερος τρόπος. Του αρέσει το έντονο φως και η σταθερή, ελαφριά υγρασία.

4.Φίκος

φυκοςPIN IT

Του φίκου τους αρέσει το έντονο φως και ένα δωμάτιο στη ζεστή πλευρά επειδή το φυσικό του περιβάλλον είναι οι τροπικές περιοχές. Τείνει να ενοχλείται αν βρίσκεται κοντά σε ζεστά ή κρύα ρεύματα και πέφτουν φύλλα. Διατήρησε το έδαφος υγρό κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι και άφησέ το να στεγνώσει ελαφρώς μεταξύ των ποτισμών το χειμώνα.

5. Σπαθίφυλλο

σπαθίφυλλοPIN IT

Αυτά τα παλιά αγαπημένα φυτά λειτουργούν εξίσου καλά στο μπάνιο όπως και σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού μας, επειδή χρειάζονται χαμηλή συντήρηση. Τα κρίνα της ειρήνης ανέχονται χαμηλό φως, αλλά ανθίζουν καλύτερα με μέτριο έως έντονο φως. Άφησε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Να θυμάσαι πως το σπαθίφυλλο είναι το φυτό που τραβά όλη την αρνητική ενέργεια του χώρου και καθαρίζει την ατμόσφαιρα! Όσο για την ομορφιά του; Τα λευκά του άνθη κλέβουν την παράσταση!

Διάβασε επίσης:

5 φυσικοί μέθοδοι για να γυαλίσουν τα φύλλα των φυτών σου που θα μοιάζουν σαν ψεύτικα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου ομορφαίνουν υπέροχα το σπίτι μας. Δίνουν μια αρχοντιά και μπορούν να αναδείξουν εξαιρετικά ακόμη και τον πιο απλό χώρο. Βέβαια χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση. Στα πλαίσια της περιποίησης είναι και το να γυαλίζουμε τα φύλλα τους που θα τα δείχνει υγιή αλλά και θα κάνει να φαίνονται σαν ψεύτικα.

Η ιδέα να χρησιμοποιούμε όμως προϊόντα καθαρισμού ή γυαλίσματος με χημικά προϊόντα σε φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι και η ιδανική, ειδικά όταν υπάρχουν τόσες πολλές φυσικές εναλλακτικές λύσεις να διαλέξουμε, που μάλιστα  λειτουργούν πολύ καλά. Μόλις ανακαλύψεις πώς να κάνεις τα φύλλα φυτών εσωτερικού χώρου να γυαλίζουν με φυσικό τρόπο, τα φυτά θα χαρούν πολύ και θα ανανεωθούν.

μεταφύτευσηPIN IT

Πριν τα γυαλίσεις με φυσικό τρόπο

Όταν πρόκειται να διατηρήσεις τα φυτά εσωτερικού χώρου υγιή και λαμπερά, ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις τα φύλλα τους. Σύμφωνα με το homesandgardens.com, η σκόνη, η βρωμιά και άλλα υπολείμματα μπορούν να μπλοκάρουν το φως του ήλιου και να εμποδίσουν το φυτό να πάρει το φως που χρειάζεται, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τα φύλλα να φαίνονται καλύτερα.

theissue.gr