Αλλάζουν όλα στα Google Maps -Η νέα σημαντική αναβάθμιση

Η νέα σημαντική αναβάθμιση που ετοιμάζει η Google για τους Χάρτες της θα κάνει αναμένεται να κάνει πιο εύκολο τον σχεδιασμό ενός ταξιδιού για τους οδηγούς.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα από την αμερικάνικη εταιρεία οι Χάρτες της Google θα αναβαθμιστούν με μία ακόμη μεγάλη αλλαγή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον για κινητά που χρησιμοποιούν λειτουργικό Android.

Σύμφωνα και με ανάλυση που έγινε στον κώδικα μιας εφαρμογής της αμερικάνικης εταιρεία, στους Google Maps των κινητών με λειτουργικό Android αναμένεται να προστεθεί μία ακόμη υπηρεσία που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα οι Χάρτες της Google για Android κινητά θα συγκλίνουν με το λειτουργικό Android Auto που έχει εξελίξει η εταιρεία για συστήματα πολυμέσων αυτοκινήτου και θα δίνει την επιλογή σε εκείνους που θέλουν να σχεδιάσουν ένα ταξίδι στους Χάρτες, να επιλέξουν σε αυτό και τους σταθμούς φόρτισης που βρίσκονται στην πορεία τους.

Η επιλογή σταθμών φόρτισης στο σχεδιασμό ενός ταξιδιού από οδηγό ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ήδη διαθέσιμη στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με multimedia σύστημα που τρέχει με Android Auto. Ωστόσο το λειτουργικό των Αμερικανών δεν έχει παρουσία σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Παράλληλα υπάρχουν και άλλες σχετικές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες από άλλες εταιρείες που προσφέρουν την συγκεκριμένη υπηρεσία και η Google θέλει να αποκτήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από αυτό που έχει ήδη, εκμεταλλευόμενη και την δημοφιλία των Google Maps.

Έτσι θα κάνει παράλληλα περιττή την χρήση των εφαρμογών που έχουν αναπτύξει οι άλλες εταιρείες, ενώ θα διευκολύνει και την εμπειρία του χρήση που δεν θα χρειάζεται να αξιοποιεί δύο διαφορετικές εφαρμογές για να σχεδιάσει το ταξίδι του.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πώς η νέα υπηρεσία των Google Maps θα υπολογίζει και θα προτείνει στον χρήση το πότε και πού θα πρέπει να διακόψει το ταξίδι του για να φορτίσει την συστοιχία μπαταριών του αυτοκινήτου του.

Δεν αποκλείεται πάντως, σύμφωνα και με αναφορές, να υπάρξει η δυνατότητα προσθήκης επιπλέον πληροφοριών από τον οδηγό, για τον τύπο και το μέγεθος του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ώστε να γίνεται με ακρίβεια ο αριθμός των στάσεων για φόρτιση.

 

carandmotor.gr