Δύο ακόμη έργα – σταθμός για την αναβάθμιση  της ποιότητας ζωής των δημοτών του Άργους Ορεστικού

Στην υπογραφή της σύμβασης των έργων «Βιολογική Επεξεργασία και Καθαρισμός Λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Άργους Ορεστικού» και «Βιολογική Επεξεργασία και Καθαρισμός Λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Δημοτικής Ενότητας Ίωνα Δραγούμη»

προχώρησε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, με την ανάδοχο εταιρεία. Ο προϋπολογισμός των δύο έργων ανέρχεται σε 4.200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Αντικείμενο των έργων είναι η κατασκευή επεκτάσεων από τα σημεία εκβολών των λυμάτων μέχρι τα σημεία αντλιοστασίων, κατασκευή μικρών αντλιοστασίων προώθησης των λυμάτων και καταθλιπτικού αγωγού λυμάτων από τα αντλιοστάσια προς τις τοπικές Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και τέλος η κατασκευή Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων.

  • Οι παρεμβάσεις του πρώτου έργου αφορούν τις τοπικές κοινότητες Νόστιμου, Ασπροκκλησιάς, Αμπελοχωρίου, Αμμουδάρας, Βοτανίου, Βέλους, Διαλεχτού, Μελάνθιου και Λαχανόκηπων.
  • Οι παρεμβάσεις του δεύτερου έργου αφορούν τις τοπικές κοινότητες Γέρμα, Βογατσικού, Μηλίτσας και Κωσταραζίου.

Να σημειωθεί ότι σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται και το εμβληματικό έργο του βιολογικού καθαρισμού Άργους Ορεστικού προϋπολογισμού 5,18 εκατ. ευρώ και τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας. Ένα έργο που πέρασε από συμπληγάδες πέτρες και κινδύνεψε να απενταχθεί με υπαιτιότητα τρίτων, αλλά χάρη στην επιμονή, τη σκληρή και συστηματική δουλειά αλλά και την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής, πήρε σάρκα και οστά.

Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων θα υπάρξει συνολική και αποτελεσματική διαχείριση των λυμάτων όλων των οικισμών και της πόλης του Δήμου Άργους Ορεστικού και σε πλήρη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ