►Φράγματα δίχως…φραγμούς!

Τι να πρωτοπιστέψει κάποιος από τα όσα ακούγονται τελευταία, από χείλη επίσημα και… ανεπίσημα, για τα Φράγματα, που ήταν να γίνουν πριν από 20 χρόνια, αλλά εξακολουθούν να είναι αντικείμενο προεκλογικών εξαγγελιών ακόμα και σήμερα!

Αρχής γενομένης από την… ναυαρχίδα των τοπικών φραγμάτων, που έγινε συνώνυμο με το μύθο του… μαρμαρωμένου βασιλιά και ακούει στο όνομα Φράγμα Νεστορίου.
Αυτό, λοιπόν, το Φράγμα επανήλθε (όλως τυχαίως…) στην επικαιρότητα, με μία σιβυλλική δήλωση του βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια, σύμφωνα με την οποία, αντί για επαναδημοπράτηση, όπως αρχικά είχε αποφασίσει το υπουργείο, ενδέχεται να επιλεγεί η απευθείας ανάθεση στον τρίτο ανάδοχο (ΤΕΡΝΑ) και το έργο να ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε…. πριν από 7 χρόνια περίπου!

Αν ήταν τόσο απλό το ζήτημα, γιατί δεν το έλυνε ο βουλευτής στην αρχή της θητείας του και να μιλάμε σήμερα μόνο για το αρδευτικό, που περιμένει στην σειρά, για να ολοκληρωθεί όλο το “πακέτο”;

Ένα δεύτερο φράγμα είναι εκείνο της Διποταμίας που μέχρι πρόσφατα είχε περιέλθει στα… αζήτητα του υπουργείου, διότι, όπως ειπώθηκε αρμοδίως, “δεν είναι συμβατό το κόστος με το όφελος του έργου”!
Αλλά σύμφωνα με μια τελευταία δήλωση του δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, μετά από παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το έργο, ως εκ θαύματος, έχει “ξεμπλοκάρει”!

Το τρίτο, κατά σειρά, είναι το… άγνωστο για πολλούς και… ξεχασμένο Φράγμα του
Γέρμα, το οποίο παραμένει εδώ και 10 χρόνια ημιτελές, γιατί δεν κατασκευάστηκε
το αρδευτικό του δίκτυο, για να τεθεί σε λειτουργία!

Κατά ένα παράδοξο τρόπο, κι αυτό ανασύρθηκε στην επιφάνεια προεκλογικά και
προβάλλεται ως κυβερνητικό επίτευγμα από τους επαγγελματίες του είδους…
Μήπως εκτός από τα φράγματα, θα πρέπει να μπει κι ένας… φραγμός στην ασυδοσία δηλώσεων, από πολιτικά πρόσωπα, που νομίζουν ότι απευθύνονται σε τίποτε τριτοκοσμικούς… λόγω συγκυρίας;

 

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας