Καιρός: βροχές, βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας την Τετάρτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, στα ορεινά χιόνια και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος τις περισσότερες ώρες, όμως από το βράδυ  θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -01 βαθμό έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις Σποράδες, την Εύβοια και τα ανατολικά τμήματα της Στερεάς, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βελτίωση το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, από το απόγευμα όμως σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.