Ως κορυφαία αθλήτρια βράβευσε ο Παναθηναϊκός την Πηνελόπη Νίκα

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος γιόρτασε και φέτος με ξεχωριστό τρόπο στο Baraonda και πραγματοποίησε την ετήσια γιορτή του με την απονομή των βραβείων του Συλλόγου και εκλεκτούς καλεσμένους από ολόκληρη την οικογένεια του «τριφυλλιού».

Μια ακόμα ζεστή οικογενειακή καταπράσινη βραδιά πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο Baraonda με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται στην εκδήλωση.

Στην ετήσια γιορτή του το «τριφύλλι» πραγματοποίησε αρχικά τις κοπές της πίτας για τα Δ.Σ. του Α.Ο., των ΑμεΑ αλλά και του προσωπικού του Συλλόγου.

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου κ. Παναγιώτης Μαλακατές

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε την καθιερωμένη κοπή της πίτας στα γενέθλια του συλλόγου, στις 3 Φεβρουαρίου καθώς κάποια από τα αγωνιστικά μας τμήματα ήταν εκτός Αθηνών, οπότε σήμερα είμαστε εδώ.

Προηγήθηκε στη Θ.12 η κοπή της πίτας για τα ΑμεΑ, τα οποία σε λίγο καιρό θα απαριθμούν 20 τμήματα. Στη συνέχεια είχαμε την κοπή της πίτας για τα 26 αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” και θέλω να καταδείξω ότι ο Παναθηναϊκός με τα 46 τμήματα είναι ο πιο πολυπληθής της Ελλάδας. Και νομίζω ότι είναι πρώτος και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σαν διοίκηση προσπαθούμε να βάζουμε τον πήχη ψηλά τόσο σε διοικητικό αλλά κυρίως σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν έχουμε ταβάνι και θέλουμε όσο πιο ψηλά πηγαίνουμε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε ψηλότερα, για να γίνει ο Παναθηναϊκός όπως του αξίζει, ο πρώτος Παγκόσμιος Σύλλογος. Είναι κοντά μας και ο Δήμαρχος Αθηναίων που τον ευχαριστούμε για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης, αλλά θέλω να σταθώ και στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό ως τον πρώτο σύλλογο της Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: «Θέλω όσο μπορώ να είμαι πιο αντικειμενικός. Αθήνα ίσον Παναθηναϊκός και Παναθηναϊκός ίσον Αθήνα. Είναι τόσο απλό. Δεν θα βγάλω λόγο, δεν θα πω για τη Διπλή Ανάπλαση. Ούτε και για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Ερασιτέχνη και τη διοίκηση όπως και στην ΠΑΕ, αλλά και στην ΑΕΠ Ελαιώνα για τη συνεργασία. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλη την Παναθηναϊκή οικογένεια. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, περάσαμε από συμπληγάδες αλλά είμαστε εδώ. Αγαπημένοι, γεροί και μαζί».

Τον λόγο πήρε  και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Παναγιωτίδης που επισήμανε: «Θέλω να πω και εγώ μπράβο από την πλευρά μου στην διοίκηση του Α.Ο. που έχει ανεβάσει τον Παναθηναϊκό επίπεδο.

Νομίζω ότι οι σχέσεις ΠΑΕ και τμημάτων βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Η στήριξη της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη είναι δεδομένη μέσω του Προέδρου και ιδιοκτήτη. Πιστεύω ότι φέτος είναι μια χρονιά κλειδί και για τον Ερασιτέχνη αλλά και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Θέλω να ευχαριστήσω από πλευράς μου τον δήμαρχο γιατί ίσως είναι ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να φέρει εις πέρας αυτό το πολύ δύσκολο εγχείρημα για να μπορέσει να το ξεμπλοκάρει».

Κατόπιν προβλήθηκαν δύο βίντεο για τα ετήσια επιτεύγματα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου σε όλα τα αθλήματα τόσο των αρτιμελών όσο και των ΑμεΑ.

Ακολούθησε η απονομή των Βραβείων Παναθηναϊκού που δόθηκαν τα βραβεία του κορυφαίου αθλητή, της κορυφαίας αθλήτρια, της καλύτερης ομάδας αλλά και το βραβείο ήθους.

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ -ΜΑΚΗΣ ΜΙΤΑΣ

-Ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής στη Λάρνακα στο ομαδικό του σκητ.

-Ασημένιο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού

-Ασημένιο Μετάλλιο στους Μεσογειακούς στο Ομάν

-Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο ομαδικό σκητ στο Λονάτο

-6η θέση στο Μικτό ομαδικό Σκητ στους Μεσογειακούς

-7η θέση ατομικό και 8η θέση στο ομαδικό με την Εθνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όσιγιεκ

-9η θέση Παγκόσμιο Κύπελλο στο Λονάτο

-Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδας Σκητ Α1 και Α΄ Κατηγορία

-Δεύτερη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα σκητ

Ο Μάκης Μίτας βρίσκεται σε διεθνή αγώνα στην Κύπρο και το βραβείο του παρέλαβε ο κόουτς Θοδωρής Κοταράς από τον Γενικό Γραμματέα Βασίλη Παυλόπουλο.

 

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ- ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΝΙΚΑ

-χρυσό μετάλλιο στο Laser run στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λισαβόνας.

-χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Laser run στο ατομικό και στο ομαδικό που έγινε στην Αθήνα

-9η θέση Παγκόσμιο πρωτάθλημα Biathle-Triathle στην Πορτογαλία

-1ή Κύπελλο Ελλάδας Laser run ανδρών-γυναικών.

Τη βράβευση της Πηνελόπης Νίκα έκανε ο Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου Δημήτρης Βρανόπουλος.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

-Κατάκτηση του Europe Trophy του πρώτου Ευρωπαϊκού τίτλου

Η σύνθεση της ομάδας:

Προπονητές: Λευτέρης Μάκρας-Νίκος Ζέρβας

Σύνθεση: Κατερίνα Τόλιου, Σάντρα Πέργκελ, Έλσα Τέρπου, Άνα Τοφάντ και Μαρία Αρτσέτου

-3-0 σετ επί της Σάλασπιλς Λετονίας.

-3-0 την Αντβέρπ Βελγίου

3-0 επί της Αγγλικής Λονγκ Ίτον

3-0 επί της Μπρατισλάβα

3-0 με Μπόσεντορφ

-Αντβέρπ με 3-0

-Στον τελικό του Europe Trophy την Τσεχική Κουμλόφ με 3-1.

Τη βράβευση της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ο Γενικός Αρχηγός του Συλλόγου Σωτήρης Νίκας.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΘΟΥΣ -ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ

Αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους σύγχρονούς αθλητές στις συγκεκριμένες θέσεις, ενώ συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε 21 τίτλους με τον Παναθηναϊκό , στον οποίο αγωνίστηκε για 11 χρόνια. Επίσης είναι πρώτος στα ριμπάουντ στην ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος

Γεννημένος στη Βέροια ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τη ΓΕ Βέροιας και εν συνεχεία αγωνίστηκε κατά σειρά σε Φίλιππο Βέροιας, Γκρίνταβικ (Ισλανδία), Νήαρ Ηστ, ΓΣ Περιστερίου για να έρθει στον Παναθηναϊκό το 2002 και έμεινε ως το 2013.

-3 Ευρωλίγκες

-2 Τριπλ Κράουν

10 πρωταθλήματα Ελλάδας

-8 Κύπελλα Ελλάδας

-Μια φορά καλύτερη πεντάδα πρωταθλήματος

-Τρεις φορές MVP κυπέλλου

Ο Κώστας Τσαρτσαρής ανέφερε «Για μένα είναι σπουδαίο που με τιμά απόψε ο Σύλλογος όχι για την αθλητική μου δράση αλλά για την προσωπικότητα μου και τον χαρακτήρα μου. Έχω ξαναπεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια μου όμως πρέπει να ευχαριστήσω και την πραγματική μου οικογένεια γιατί το ήθος του καθενός και οι βάσεις μπαίνουν από το σπίτι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεχωριστή νότα στη βραδιά αποτέλεσε ο αθλητής της ομάδας Boccia του Παναθηναϊκού Χρήστος Ζαφειρόπουλος με ένα τραγούδι που έφτιαξε ειδικά για την εκδήλωση.

Επίσης παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο άλλοτε πρόεδρος του ΤΑΠ Παναθηναϊκός  κ. Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, από την πλευρά της ΠΑΕ ήταν ακόμα το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Μαθιόπουλος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Νίκος Βασιλαράς, από την πλευρά της ΚΑΕ ήταν ο καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς και από την ΑΕΠ Ελαιώνα ήταν οι Γιάννης Γκάνος και Παύλος Σαραντόπουλος.

Τέλος, τους παλαίμαχους αθλητές του Παναθηναϊκού Α.Ο. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απόστολος Κόντος και ο Αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Συνοδινός.