Σεισμός στην Τουρκία: Ετοιμάζεται η ελληνική βοήθεια – Αναμένεται το πράσινο φως για αναχώρηση επίλεκτου κλιμακίου της ΕΜΑΚ

Rescuers work at the site of a collapsed building following an earthquake in Diyarbakir, Turkey February 6, 2023. REUTERS/Sertac Kayar

Ένα C130 της Πολεμικής Αεροπορίας και Ομάδα της ΕΜΑΚ θα αναχωρήσει για τη γειτονική χώρα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελλάδα να αποστείλει βοήθεια στην Τουρκία για συνδρομή στο έργο των ερευνών στις περιοχές που πλήγηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να αποστείλει ένα C130 της Πολεμικής Αεροπορίας και Ομάδα της ΕΜΑΚ για να συνδράμει στις έρευνες τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Τουρκία.

Επίλεκτη ομάδα

Όπως μεταδίδεται, έχει ετοιμαστεί ομάδα της ΕΜΑΚ, αποτελούμενη από 25 άτομα, που έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε τέτοιες επιχειρήσεις. Πρόκειται για επίλεκτο σώμα που έχει επιχειρήσει πολλές φορές στην Ελλάδα σε σημαντικούς σεισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την EMAK, προγραμματίζεται να μεταφερθεί τμήμα 20 στελεχών, 3-4 γιατρών, ενός οχήματος και ενός ρυμουλκούμενου με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Η ομάδα της ΕΜΑΚ, θα μεταφερθεί με ένα C – 130 από την Ελευσίνα μετά τις 13:00.

«Η Ελλάδα θα βοηθήσει άμεσα»

Μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε ανάρτηση του πως θα η Ελλάδα θα στείλει άμεσα βοήθεια. Μέσω ανάρτησης του στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασε την θλίψη του για τον σεισμό.

«Βαθιά θλίψη για την καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια εκφράζουμε στις οικογένειες των θυμάτων και οι σκέψεις μας είναι με όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν. Η Ελλάδα κινητοποιεί τους πόρους της και θα βοηθήσει άμεσα», έγραψε στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.

in.gr