Σεισμός στην Τουρκία: Εξάχρονη ξεγέλασε τον θάνατο – Aντεξε για 178 ώρες στα ερείπια

Οι διασώστες στην Τουρκία συνεχίζουν τις προσπάθειες να εντοπίσουν επιζώντες.

ΗΜιράι, ένα εξάχρονο κορίτσι, διασώθηκε από τα ερείπια στην Αντιγιαμάν στην Τουρκία μετά από 178 ολόκληρες ώρες. Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες, οι διασώστες κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από τα χαλάσματα.

Δείτε φωτογραφίες από το Anadolu

 

Λίγο νωρίτερα, οι διασώστες είχαν καταφέρει να απεγκλωβίσουν άλλη μια γυναίκα από τα ερείπια στη Χατάι, μια από τις περιοχές που χτυπήθηκε σφόδρα από τους σεισμούς της περασμένης Δευτέρας. Η συγκεκριμένη γυναίκα βρισκόταν 176 ώρες κάτω από τα ερείπια.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης

 

Η «φάση των διασώσεων φτάνει στο τέλος της»

Την ώρα που οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ σημειώνουν ότι η «φάση των διασώσεων φτάνει στο τέλος της», ο νεότερος απολογισμός αναφέρει ότι οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία είναι πάνω από 36.000, με τον αριθμό να μεγαλώνει όσο περνούν οι ώρες.

Αναλυτικότερα, οι νεκροί στην Τουρκία έχουν φτάσει τις 31.643, σύμφωνα με την AFAD, την αρμόδια υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Στη Συρία, στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, οι νεκροί έχουν φτάσει στις 3.200, σύμφωνα με την ομάδα διάσωσης «Λευκά Κράνη».

Στις περιοχές που ελέγχονται από τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, οι νεκροί είναι 1.414, με βάση τις αναφορές κυβερνητικών αξιωματούχων.

tanea.gr