ΑΣΕΠ: Η σωρεία προβλημάτων οδηγεί στην δικαιοσύνη

Πολλά και μεγάλα προβλήματα έχουν εμφανιστεί σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα οι εξεταζόμενοι να θέλουν να εξετάζουν την προσφυγή στη δικαιοσύνη

Μπορεί ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ να άργησε πέντε χρόνια, όμως ήρθε γεμάτος λάθη και τραγελαφικά προβλήματα. Ο λόγος για τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου και στον οποίο συμμετείχαν γύρω στους 77.000 υποψηφίους.

Συνέπεια τούτου, είναι εκατοντάδες υποψήφιοι να αρχίσουν να στέλνουν εξώδικα στον οργανισμό και αμέσως μετά να προσφύγουν στα δικαστήρια προκειμένου να κηρύξουν άμεσα τον διαγωνισμό άκυρο.

Καθυστέρηση, ανοχή στα κινητά, λάθος εκτύπωση θεμάτων μερικά από τα τραγικά προβλήματα

Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει πολλές καταγγελίες για το αδιάβλητο των εξετάσεων. Από τους 77.000 υποψηφίους, οι 1.200 σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά. Μάλιστα, μία εκ των υποψηφίων ανέφερε πως «Ο χρόνος έναρξης ήταν 9 το πρωί, αλλά σε πολλά εξεταστικά κέντρα ξεκίνησαν στις 10.00, 10.30, 10.40»

«Σε πολλά εξεταστικά κέντρα υπήρχε ανοχή στα κινητά, ενώ οι οδηγίες του ΑΣΕΠ λένε ότι τα κινητά πρέπει να είναι στο πάτωμα. Τους επέτρεπαν να έχουν τα κινητά ανοιχτά μέχρι να έρθουν τα θέματα. Οπότε καταλαβαίνετε κάποιος μπήκε στις 09.00 βγήκε στις 10.00 και διέδωσε τα θέματα. Σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, επειδή δεν υπήρχε ρολόι άφησαν τους εξεταζόμενους να έχουν τα κινητά τους πάνω στα θρανία τους και άπλα τους υποχρέωσαν να το έχουν flight mode», πρόσθεσε.

«Υπήρχε το κομμάτι του αριθμητικού συλλογισμού και σε πολλά εξεταστικά κέντρα δεν τυπώθηκαν σωστά τα θέματα. Αυτό το παραδέχθηκε και ο ΑΣΕΠ και έδωσαν 30 λεπτά έξτρα, αλλά στο δικό μας εξεταστικό κέντρο έδωσαν 5 λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

in.gr