Ηράκλειο: Συνελήφθη γνωστός λυράρης για τον βιασμό ανήλικου αγοριού – Έχει ταυτοποιηθεί και ένας γιατρός

Στη σύλληψη ενός 66χρονου γνωστού καλλιτέχνη Κρητικής μουσικής προχώρησαν ήδη οι αρχές στο Ηράκλειο, ενώ έχει ταυτοποιηθεί για την υπόθεση ένας ακόμη Ηρακλειώτης γιατρός, 46 ετών, με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της πορνογραφίας ανηλίκου.

Ένα αγόρι -16 ετών σήμερα- φέρεται να είναι το θύμα με την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση να φέρεται ότι ξεκινάει από το 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ο 66χρονος μουσικός διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του ανήλικου και από το 2018 φέρεται να προέβαινε σε κατ’ εξακολούθηση προτάσεις και χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος του ανήλικου παιδιού ενώ το 2020 τον εξανάγκασε και σε γενετήσια πράξη.

Μάλιστα από τότε, ο γνωστός κρητικός μουσικός απειλούσε και εξανάγκαζε το αγοράκι να του στέλνει και βίντεο και φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο προκειμένου να ανεβάζει το πορνογραφικό υλικό σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 66χρονος μάλιστα είχε δημιουργήσει και προφίλ στο όνομα του ανήλικου, χωρίς εκείνος να το θέλει και όπως φαίνεται από την έρευνα των αρχών, από τον Δεκέμβριο του 2022 έως το Φεβρουάριο του 2023 έκλεινε ραντεβού και προωθούσε τον ανήλικο σε άνδρες, οι οποίοι τον βίαζαν.

Ο μουσικός μάλιστα είχε φτιάξει τρία ψεύτικα προφίλ στην εφαρμογή Instagram, μέσω των οποίων συνομιλούσε με άλλους χρήστες, στέλνοντάς τους μάλιστα πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστή τον 16χρονο.

Οι αστυνομικοί αναζητούν δύο ακόμη δράστες ενώ έχουν εντοπίσει 29 προφίλ στο Instagram, που σχετίζονται με την υπόθεση.

 

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, και παράβαση του νόμου περί όπλων, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

 

Σύμφωνα με το cretalive.gr η μητέρα του ανήλικου αγοριού ήταν εκείνη που ενημέρωσε σχετικά τις αρχές και κινήθηκαν τα νήματα για την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Επιπλέον, πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι σε βάρος του 66χρονου καλλιτέχνη κρητικής μουσικής υπάρχει μια ακόμα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραγωγή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο και μάλιστα το θύμα της υπόθεσης αυτής συσχετίζεται με το ανήλικο αγόρι της παρούσας περίπτωσης.

Σε έρευνα που έγινε στις οικίες του συλληφθέντα μουσικού και του γιατρού εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων ένας σουγιάς, 2 φυσίγγια, 10 συσκευές κινητών τηλεφώνων, κάρτες sim, κάρτες μικροsd, ένα tablet και ένα laptop που έχουν σταλεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια των αρχών.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα