Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Τρίτη

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, με αραιές νεφώσεις, που τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη και την περιοχή Ρόδου – Καστελλόριζου μέχρι το μεσημέρι και στο βόρειο Ιόνιο το βράδυ. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, 2 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά. Ο υδράργυρος θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που το  βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.  Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην περιοχή Ρόδου – Καστελλόριζου, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Μακεδονία και βαθμιαία το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα στα δυτικά το πρωί και το ανατολικό Αιγαίο το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά (πλην Θράκης), καθώς και στα ορεινά της Κρήτης Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 και στα υπόλοιπα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.