Καιρός: Την… ανηφόρα παίρνει πάλι ο υδράργυρος

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα νότια 4 με 6 και πρόσκαιρα στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και Θράκη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την  Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 19 και κατά τόπους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.