Κατώτατος μισθός: Στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου

Στα 780 ευρώ ορίζεται ο νέος κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται για αύξηση κατά 9,4% και πρόσθεσε ότι θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και τα ειδικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αύξηση βρίσκεται στο ανώτατο περιθώριο των δυνατοτήτων της χώρας και υπενθύμισε πως ο μισθός το 2019 ανερχόταν στα 650 ευρώ.

«Κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για 600.000 εργαζομένους», ανέφερε.

«Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές ενώ πιέζονται περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Το ακούω ειδικά από νέους και νέες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «η νέα αύτη αύξηση προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα αλλά αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα».

«Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό που έχει συμφωνηθεί είναι στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας, είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που θέλω να θυμίσω ότι στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη